Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brewki na lampy, zgodne z prawem czy nie ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!! mam mały dylemat i problem. ponieważ jedna z moich lamp została ukruszona a nie stać mnie na razie na zakup nowych lamp pomyślałem o zakupie i zamontowaniu "brewek" na lampy. Jednak nie wiem na ile jest to dozwolone i czy policja z drogówki nie będzie mi kazała tego zrywać po zatrzymaniu lub co gorsza czy grozi za to jakiś mandat, bo w końcu w jakimś stopniu zasłania ona emitowane światło przez lampy.

Czekam na informacje i odpowiedź. Pozdrawiam. :P.

Opublikowano

Do delikatnych brewek na pewno nie przyczepią się

Opublikowano

spokojnie brewki które są na górnej części lampy nie będą stanwiły dla naszych władz problemu, zreszta jak da się zauważyć niektóre lampy samochode są nawet przystosowane do zakładania takowych brewek... mają ...hmmm jak to powiedzieć inne szkło na lampie..... a może raczej miejsce na lampie które nie wpływa na wydajność lampy

Opublikowano

a jestes pewny ze chcesz te brewki? ja tez mam lekko uszczerbiona lampe ale nigdy nie zalozyl bym takiego czegos >:(

Opublikowano

na B6 widziałem i wyglądały ładnie ... mówimy tu o brewkach w sensie cienkie paski na górnej części lampy :P

Opublikowano

mówimy tu o brewkach w sensie cienkie paski na górnej części lampy :P

tak

Opublikowano

Zakładaj, ja mam i moim zdaniem autko prezentuje się ładnie.Tylko nie zapomnij pomalować :P

Opublikowano

Ja bym tego nie robił !

Opublikowano

Ja bym tego nie robił !

Kwestia gustu.

Opublikowano

ja już wcześniej pisałem że widziałem takie na B6 i były ładne :D:D

Opublikowano

prawo nie precyzuje tego czy można czy nie. ale widząc tyle samochodów z takimi brewkami na ulicach i brak jakiś słuchów o tym że jest to niezgodne z prawem oznacza że można montować :)

Opublikowano

jeździłem ponad rok z brewkami i problemów nie było żadnych.

Opublikowano

ja mam ori KAMEI i mnie sie podoba nie narzekam

Opublikowano

jak już wiecie brewki są zgodne z prawem. więc zamykam

Opublikowano

prawo nie precyzuje tego czy można czy nie. ale widząc tyle samochodów z takimi brewkami na ulicach i brak jakiś słuchów o tym że jest to niezgodne z prawem oznacza że można montować :)

Prawo precyzuje możliwość zakładania brewek.

Jakiekolwiek elementy zasłaniające strumień świateł lamp czy reflektorów są niezgodne z prawem.

Jeśli brewki przysłaniają snop światła kwalifikuje to do zabrania dowodu rejestracyjnego.

To samo dotyczy bagażników rowerowych montowanych na haku. Jeśli nie posiadają dodatkowych świateł, a koła przesłaniają lampy (zwykle tak bywa) to jest to niezgodne z prawem.