Gość audirocket Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 Witam wszystkich.Mam problem przy ruszaniu z 1-go biegu ale nie pojawia sie zawsze.Autko kupiłem jak miało 8tys km.i było to lato.W ciepłych dniach ten problem prawie sie nie pojawia.Trzesie karoseria przy ruszaniu z jedynki.Wystarczy z 4 razy ruszyć z miejsca i problem ustaje na cały dzień.Nie ma wycieków pomiędzy skrzynia a silnikiem.Efekt jest taki jakby sprzęgło potocznie mówiąc nierówno zabierało ale nie szarpie pedałem sprzęgła.Czytam o dwumasie ale nie wiem czy tak mały silnik ma cos takiego.Bylem w serwisie i powiedzieli mi ze trzeba odpowietrzyć sprzęgło.Następny mechanik powiedział ze pomimo małego przebiegu (35tys.km) guma robi sie twarda i powoduje przenoszenie wibracji.Dziwne ze pojawia sie to w zimne dni i tez nie zawsze.Proszę o pomoc bo jak szukalem na temat dwumasu to jest przeważnie o dieslach. Pozdrawiam....
Daimos Opublikowano 28 Października 2009 Opublikowano 28 Października 2009 Przyczyną może być zerwana poduszka układu napędowego, uszkodzona tarcza sprzęgłowa oraz dwumas jeżeli go posiadasz (co jest możliwe).
Rekomendowane odpowiedzi