SoMeS Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 Bry Zastanawiam się w czy 4o biegowe automaty z oznaczeniem DMX były montowane przy silnikach mocniejszych niż AFN? Jeżeli tak to w jakich? Będę wdzięczny za pomoc bo nie potrafię nigdzie znaleźć a mój automat dostaje już znacznie większe baty i muszę wiedzieć kiedy mogę się spodziewać jego klęknięcia
majkel_majki Opublikowano 29 Października 2009 Opublikowano 29 Października 2009 Nie wiem w jakich mocniejszych motorach montowali DMX'a, ale wiem jedno: automat dostaje po tyłku najbardziej od gwałtownego wzrostu momentu obrotowego.
SoMeS Opublikowano 29 Października 2009 Autor Opublikowano 29 Października 2009 majkel masz automat? wiem o tym... nie kuce ją zabiją a moment... ciekaw jestem czy wytrzyma okolice 370 niutków... mam nadzieję że chłopaki mi tam ładnie poprowadzą krzywą i pożyje jeszcze trochę... jeżeli nie to swap na tiptronic
bartek213 Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 moim zdaniem lepszy by był swap na manuala
SoMeS Opublikowano 30 Października 2009 Autor Opublikowano 30 Października 2009 bartek byłby lepszy no ale kocham jeździć automatami to raz a dwa że nie będę jej kręcił do więcej jak 170 koni więc to i spokojnie tip wytrzyma orientuje się ktoś czy przekładka na tiptronic to plug&play czy trzeba ostrej rzeźby?
majkel_majki Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 SoMes, mam automat, tipa. Co do tej przekładki to nie sądzę, żeby tiptronik był wytrzymalszy, słyszałem opinie że jest raczej delikatny. Co do swapa to pierwsza kwestia, elektronika, musiałbyś zdobyć schematy wiązek elektrycznych żeby mieć jakiś pogląd na sytuację.
SoMeS Opublikowano 30 Października 2009 Autor Opublikowano 30 Października 2009 w każdym bądź razie tip był montowany nawet w 2.5tdi 180ps... o takim właśnie myślałem by wsadzić... poza tym ten gearbox jest na pewno wytrzymalszy i bardziej podatny na modzenie od dmx'a czy multitronica ma ktoś może oznaczenia tej skrzyni?
Rekomendowane odpowiedzi