Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] Skrzynia automatyczna DMX - przy jakim najmocniejszym silniku?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bry :hi:

Zastanawiam się w czy 4o biegowe automaty z oznaczeniem DMX były montowane przy silnikach mocniejszych niż AFN? Jeżeli tak to w jakich?

Będę wdzięczny za pomoc bo nie potrafię nigdzie znaleźć a mój automat dostaje już znacznie większe baty i muszę wiedzieć kiedy mogę się spodziewać jego klęknięcia :decayed:

Opublikowano

Nie wiem w jakich mocniejszych motorach montowali DMX'a, ale wiem jedno: automat dostaje po tyłku najbardziej od gwałtownego wzrostu momentu obrotowego.

Opublikowano

majkel masz automat? :cool1:

wiem o tym... nie kuce ją zabiją a moment... ciekaw jestem czy wytrzyma okolice 370 niutków... mam nadzieję że chłopaki mi tam ładnie poprowadzą krzywą i pożyje jeszcze trochę... jeżeli nie to swap na tiptronic :mysli:

Opublikowano

bartek byłby lepszy no ale kocham jeździć automatami to raz a dwa że nie będę jej kręcił do więcej jak 170 koni więc to i spokojnie tip wytrzyma

orientuje się ktoś czy przekładka na tiptronic to plug&play czy trzeba ostrej rzeźby? :cool1:

Opublikowano

SoMes, mam automat, tipa. Co do tej przekładki to nie sądzę, żeby tiptronik był wytrzymalszy, słyszałem opinie że jest raczej delikatny. Co do swapa to pierwsza kwestia, elektronika, musiałbyś zdobyć schematy wiązek elektrycznych żeby mieć jakiś pogląd na sytuację.

Opublikowano

w każdym bądź razie tip był montowany nawet w 2.5tdi 180ps... o takim właśnie myślałem by wsadzić... poza tym ten gearbox jest na pewno wytrzymalszy i bardziej podatny na modzenie od dmx'a czy multitronica :good:

ma ktoś może oznaczenia tej skrzyni?