Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Świecąca kontrolka oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam mały lub duży problem, cięzko określić. Czasem, raz na parę dni przy zapalaniu silnika z samego rana po nocnym postoju zapala się kontrolka oleju, natychmiast gasze silnik i po ponownym uruchomieniu już nie świeci, wszystko jest ok. Tak jak pisałem zdarza się to co parę dni,nie codziennie. Wymieniłem czujnik oleju na nowy, zmieniłem filtr na ori i dalej to samo. Może ktoś z Was spotkał się z takimi objawami.

Dzięki i pozdrawiam,

Opublikowano

Witam,

Mam mały lub duży problem, cięzko określić. Czasem, raz na parę dni przy zapalaniu silnika z samego rana po nocnym postoju zapala się kontrolka oleju, natychmiast gasze silnik i po ponownym uruchomieniu już nie świeci, wszystko jest ok. Tak jak pisałem zdarza się to co parę dni,nie codziennie. Wymieniłem czujnik oleju na nowy, zmieniłem filtr na ori i dalej to samo. Może ktoś z Was spotkał się z takimi objawami.

Dzięki i pozdrawiam,

w pierwszej kolejności vag.

Opublikowano

a jak nie będzie błędów

to chyba masz zajechany motor

i panewki umierają albo już umarły

Opublikowano

nie umarły bo jeździ tak jak trzeba, zapala bez problemu, przyspiesza bez najmniejszego problemu, wszystko jest oki, czasem zapala sie kontrolka przy zapalaniu zimnego silnika, tak ja stoi przez noc.

Opublikowano

czujnik jest walniety

Vag nic tutaj nie pomoze

wkręc przewód z manometrem i sprawdz jakie silnik ma cisnienie oleju

na wolnych , srednich i wysokich obrotach