Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Problem ze sprężynami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy sprężyny o nacisku Weight Range = 7 będą dobre do silnika 2.0TDI (B7 avant, FWD)

Przednie sprężyny mają kolory: biały, zielony

Tylne sprężyny mają kolory: niebieski,niebieski,szary

I czy wogle to są spręzyny do FWD czy do quattro?

Chce oczywiście obniżyć auto i poprawić własności jezdne

Opublikowano

Na tył powinny być sprężyny troszke sztywniejsze do Avanta niż te co podałeś, one są najprawdopodobniej z sedana.

Opublikowano

Kupujesz ORI ? Lepiej Eibacha albo Teina wsadzić, mają lepszą charakterystykę :)

Opublikowano

Dam sobie łeb urwać, że nie są po 12000, raczej po 120000, ja swoje zdejmowałem po 120000 dokładnie tak były usyfione, na pewno i tak Karcherem je mył. Cena podejrzanie niska, be carefull !

Opublikowano

wiem wiem... ze trzeba uwazac.. cena faktcznie niska, ale czasami moga trafic sie okazje... data produkcji na amorach to luty 2008r. wiec w sumie mogą mięc te 120tys albo i 12tys.. roznie to moze byc... ... mi tylko chodzi zeby ktos potwierdzil ze autko mi ladnie siadzie i bedzie tak jak powinno :)

Opublikowano

nie wiem co mam zrobic...

http://allegro.pl/item789330441_amortyzatory_audi_a4_2_0_tdi_s_line.html

dzownilem do kolesia.. mowi ze na pewno od kombi 2.0tdi

cena wydaje sie byc dobra (tym bardziej jesli taki przebieg auta)

kupuj [br]Dopisany: 28 Październik 2009, 19:35_________________________________________________nigdy nie będzie w 100 procentach pewności
Opublikowano

pewnosci jesli chodzi o przebieg to wiem ze nie bedzie.. ale chodzi mi o to czy auto rowno sie obniży i bedzie wszyszstko okey

Opublikowano

pewnosci jesli chodzi o przebieg to wiem ze nie bedzie.. ale chodzi mi o to czy auto rowno sie obniży i bedzie wszyszstko okey

Tak jak prawdziwy S-line [br]Dopisany: 28 Październik 2009, 19:42_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6b7_oznaczenie_sprezyn_i_amortyzatorow-t66166.0.html
Opublikowano

tak.. wiem o tej tabeli.. i wlasnie z niej odczytalem WEIGHT RANGE = 7... tylko nie wiem czy 7 powinna byc dla KOMBI z silnikiem 2.0TDI czy moze np 10tka ? takich informacji na forum nie moge znaleźć ;p

Opublikowano

odpowiedziałem na gg

Opublikowano

niestety nie otrzymalem wiadomosci od ciebie na gg ;/

Opublikowano

W 2007 były już B8 - dziwne, bo B7 kończyły się w 2007 i ktoś miał w starszym aucie amorki rok nowsze :mysli:

Opublikowano

tez mnie to zastanawia... i nie wiem jak odpowiedziec sobie na to pytanie hehe :no:

PS. chyba można znaleźć roczniki 2008, są to wersje z USA