Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] 1.8 T 180KM (AJL) czy 2.6 v6 ? Co lepsze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

zmien znajomych :polew: :polew: :polew: :polew:

wporzo przemyślę...

eot

Opublikowano

No to się temat rozkręcił :decayed:

ja też coś dodam od siebie, 2.6 V6 to jest troszkę muł jak na swoją pojemność, kilka osób jak usłyszało że ma tylko 150KM to się trochę zdziwiło bo myśleli: "taka pojemność no to musi być ze 200KM" :decayed:

Ale i tak go kocham za elastyczność (ładnie ciągnie od dołu) i ten dźwięk ale często brakuje tych 30-50KM :angry:

Gdybym się najpierw zarejestrował na forum to pewnie bym kupił 2.8 30V Q wystarczająco "jedzie"

AJL jest za***isty jeśli zamierzasz później rezać silnik i mieć zbliżone osiągi do S4

Opublikowano

mam 2.8q jest ok ale bez rewelacji, wiadomo masa i Q osłabia osiagi, ale kultura pracy, nagrzewanie jest rewelacyjne, poza tym ciagnie od samedo dolu a spalanie w miescie okolo 12-13 litrow wiec jak na ta pojemnosc plua Q to rewelacja.

1.8t jest super do modzenia, mały naklad i jest okolo 250 i to juz dosc przyjemnie jezdzi

Opublikowano

zdecydowanie bierz 1.8T.

Opublikowano

zdecydowanie bierz 1.8T.

też jestem za 1,8T tylko w Q. Z 1,8T polecam z oznaczeniami AEB są wytrzymalsze a co do modernizacji to bez kucia można 250-280 KM śmiało kręcić i to wytrzyma

a teraz mała podpowiedź

1. ECU w MTM można kupić za 250 - 400 zł plus hamownia z kompem aby dostroić ok 200zł razem max 600zł i mamy 180kucyków jest już czym jechać

2. wydech robiony pod zamówienie kat, środkowy i końcowy około 800zł i mamy 210 kucy

a kolejną obowiązkową rzeczą którą musisz od razu zrobić po tych modernizacjach to są hamulce

ja w tej chwili poprzestałem na MTM-ie, dlaczego ktoś zapyta???? bo niestety mam ośkę a ogumienie idzie jak szalone 225/17/45 wytrzyma może 1,5 sezonu. A wydech leży i czeka

Opublikowano

Jaaaasne, 30 KM z wydechu. Może w Gallardo.

Opublikowano

Jaaaasne, 30 KM z wydechu. Może w Gallardo.

Mają ludzie fantazję :gwizdanie:

cóż, ktoś tam wyżej napisał że małym nakładem kasy można mieć 250 koni... ciekawe jaką kwotę ta osoba miała na myśli :gwizdanie:

Opublikowano

Ta mały nakład, jakieś 8 - 10 tysięcy

Opublikowano

dołóż jeszcze 5 tyś :)

a i 250 koni to taki super max z K04, za te same pieniądze można założyć większe turbo i iść w 300KM :wink4:

Opublikowano

a za te 15tys. coś można wyskrobać z 2.6? :mysli:

Opublikowano

mozna kompresor wsadzic i chyba sie zmiescisz w tej kwocie

dołóż jeszcze 5 tyś :)

a i 250 koni to taki super max z K04, za te same pieniądze można założyć większe turbo i iść w 300KM :wink4:

dokladnie, roznica 1-3tys zl ale ile wiecej frajdy :kox:

Opublikowano

i wtedy teoretycznie ile może wyjść KM?

Opublikowano

i wtedy teoretycznie ile może wyjść KM?

nawet nie wiem, nie ma chyba nikogo na forum kto by mial wsadzony kompresor do 2.6 :mysli:

Opublikowano

Na mobile.de kiedys był 2.6 z kompresorem i miał 230-240 kucy :)

Opublikowano

w takim razie jak ktoś kupuje 1.8T do modzenia i wykłada jakieś 15tysi może się równie dobrze pokusić o 2.6 i wychodzi podobnie :decayed:

Opublikowano

w takim razie jak ktoś kupuje 1.8T do modzenia i wykłada jakieś 15tysi może się równie dobrze pokusić o 2.6 i wychodzi podobnie :decayed:

jeszcze taniej wyjdzie nazwyczajniej w swiecie kupic S4, gdzie po samym programie masz 300KM

Opublikowano

Tylko droga w modzeniu 1.8T jest już przetarta :) a 2.6 z kompresorem niezbyt :> albo zrobic tak jak napisał eMeM => s4 :cool1:

Opublikowano

maly to okolo 7.000-10.000zł za 100-130 kucy

Opublikowano

Tylko droga w modzeniu 1.8T jest już przetarta :) a 2.6 z kompresorem niezbyt :> albo zrobic tak jak napisał eMeM => s4 :cool1:

to była czysta teoria z mojej strony - w życiu nigdy bym nikogo do tego nie zachęcał ani sam bym się za to nie wziął :wink4: