lopatek Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 Witam! Mam Audi A4, B5 1.6 101PS (74KW) 99' (po lifcie). Zbliża się przebieg 120tys. i planuję w najbliższym czasie zmienić rozrząd. Będzie on wymieniany pierwszy raz (mam książkę serwisową i oryginalność przebiegu była sprawdzana u dealera Audi). Chciałbym się dowiedzieć jakie dokładnie części trzeba wymienić, bo jak wiadomo wymiana rozrządu jest droga i nie chcę ładować niepotrzebnie pieniędzy w części które nie koniecznie są do wymiany. Czekam na odpowiedzi i z góry dziękuję!
Yelo Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 Zacznijmy od tego, że nie masz silnika ADP, tylko inny. W '99 nie było już ADP montowane. Co do elementów do wymiany przy rozrządzie, to , było o tym dużo na forum.
lopatek Opublikowano 30 Października 2009 Autor Opublikowano 30 Października 2009 mój błąd, silniczek jest ANA nie ADP
gregorio76 Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 Też mam silnik ANA i ten sam w sasadzie "problem". Z tego co wiem kupa pierdzielenia z dostaniem się do rozrządu a co do części to standardowo, pompa, pasek i napinacz. Ja wymieniam już za 5 tysięcy km.
Rekomendowane odpowiedzi