grenov Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 Potrzebuje wtyczki do cewki taka jak na zdjęciach niżej najlepiej z kabelkami żeby od razu dosztukować jakieś 15cm , obecna wtyczka jest uszkodzona , połamane zaczepy i nie łączy dobrze i działa tylko na 3 baniaki , może ktoś gdzieś taką ma lub ma blisko na szrot i wyszuka taką wtyczkę , oczywiście odkupie ją później , wtyczka do A6 1.8T silnik AWT. Może ktoś zna sposób lub jakis zamiennik aby mogło to u mnie zostac usprawnione ?
szogun0 Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 Co to masz za cewki, bo w 99% są one przykręcane do pokrywy, a u ciebie jakieś inne? Wtyczkę kupisz nową w ASO, nie wiem jaki koszt, ale pewnie w granicach 50 PLN. Może być to też ASO vw, np. w Krośnie.
grenov Opublikowano 31 Października 2009 Autor Opublikowano 31 Października 2009 nie wiem dlaczego są nie przykręcane może że mój silniczek jest trochę nowszy AWT z 2001 dzięki za rade pozdro
gregory Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 AWT ma cewki na wciskanie nie na przykręcanie. Wszystko pasuje. Dokup nową wtyczkę w ASO bo łączenia kabli od cewek raczej nie polecam. Jak kupisz wtyczkę to wymienisz jedynie samą obudowę wtyczki piny zostaną dotychczasowe.
loloA4 Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 kolego jezeli chcesz sie poratowac to mozesz to spiac opaska zaciskowa plastikowa,przepaltasz przez wiazke zawijasz o cewke i spinasz i po sprawie.ale to sposob zebys nie mial kosztow tylko:)
grenov Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Opublikowano 1 Listopada 2009 dzięki za rady wtyczkę już zrobiłęm , kable musiałem połączyć bo poprzedni właściciel pociął kable i na sztukę je skręcił nie wiem co z tym robił ale już jest spoko a dodatkowo powiem że padła mi jeszcze cewka
Rekomendowane odpowiedzi