Konradgiee Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 Witam, mam pytanko czy moge cos zrobic z lampa ktora zaczela mi parowac. Czytalem na forum jak ja zdemontowac i ze mozna rozkleic i wyczyscic ale jak to pozniej zlozyc zeby dalej bylo szczelne. Czy ktos mial taki problem i jak go usunal? dodam ze moja lampa jest po lifcie (soczewkowa valeo) ogladalem ja po cm i nie jest napewno peknieta wiec stracila szczelnos gdzies indziej.
_Solar_ Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 mogła stracić szczelność przy kloszu tak jak mówisz albo tez przy dekielkach osłaniających miejsce na żarówki.A co do ponownego jej uszczelnienia mozesz użyć czarnej pasty uszczelniająco-klejącej.Myślę ze jak bys zajechał do lepszego sklepu z jakimiś farbami silikonami itp to by Ci dobral odpowiedni uszczelniacz do lampy
johnnythebest Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 Miałem kiedyś taki sam problem z lampą w Golfie III, żeby pozbyć się tego problemu wziąłem do ręki suszarkę do włosów, ściągnąłęm od środka pokrywę lampy i zacząłem ją suszyć, aż para w lampie zniknęła, następnie bezbarwny uszczelniacz i było po kłopocie :>
Rekomendowane odpowiedzi