bartek-64 Opublikowano 15 Maja 2007 Opublikowano 15 Maja 2007 Witam wszystkich, mam pytanko jakis czas temu moje autko przestalo chlodzic troszke mu sie pokrecilo i teraz grzeje do tego przyciski nawiewu wogole nie reaguja (daje nawiew na pasazera a wieje na szybe zreszta praktycznie tylko na szybe). Czy ktos spotkal sie moze z czyms takim? Ile kosztuje "napelnienie" klimy -bo domiemam ze jej tez zabraklo "paliwa"-? A i czy to normalne ze po odpaleniu silnika przez jakis czas na poczatku wszystko miga (chodzi mi o wyswietlacz sily nadmuchu i temperatury)? Pozdrawiam
Wihajster Opublikowano 15 Maja 2007 Opublikowano 15 Maja 2007 jednym slowem wszystko masz do d....y.Sprawdz bledy klimatronika lub jedz do kogos kumatego
tomaszu Opublikowano 15 Maja 2007 Opublikowano 15 Maja 2007 bartek-64, ale czy faktycznie grzeje, czy po prostu leci cieplawe powietrze jak to bywa w kazdym aucie latem? EDIT: No i to, ze miga wszystko na wyswietlaczu to znaczy, ze sa jakies blędy. To niekoniecznie musi byc wina samej klimatyzacji tylko klimatronik nawala. Wg mnie to ktorys silniczek sterujący nawiewem, pozostaje tylko pytanie ktory..
bartek-64 Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Opublikowano 15 Maja 2007 , ale czy faktycznie grzeje, czy po prostu leci cieplawe powietrze jak to bywa w kazdym aucie latem? nie no cieple daja jak z farelki, napewno nie jest to powietrze z zewnatrz
pet3r Opublikowano 15 Maja 2007 Opublikowano 15 Maja 2007 a jak masz daleko do VAGa i chwilke czasu to odkrec panel klimatronica i sprawdz plytke - powinienes zauwazyc jesli beda jakies zimne luty, moze jakies styki sie przepalily. czytalem kiedys, ze moga wypasc jakies igielki czy cos w tym stylu - wtedy panel do wymiany albo do dobrego majstra.
Gość spedyt Opublikowano 15 Maja 2007 Opublikowano 15 Maja 2007 Kwestia naprawy panela jest w dziale Warsztat
Simon Opublikowano 15 Maja 2007 Opublikowano 15 Maja 2007 Panel, kodowanie, ewentualnie plus silniczki góra/dół i temperatury, nabicie klimy....opcja szukaj!!!
kamil321 Opublikowano 15 Maja 2007 Opublikowano 15 Maja 2007 Słuchaj, mam to samo i własnie dzisiaj byłem w serwisie AUDI. Podłączyli Mi do kompa i nie pokazało zadnych błędów. Wiec gosc powiedział ze to jest cos z tymi mechanizmami (klapkami które sterują nawiewem - kierunkiem i temperaturą) Ale za odkręcenie schowka aby zobaczyc co sie tam stało 150zł.:/ A moze sie okazac ze to wcale nie miejscu schowka i wtedy musza rozebrac całą tapicerke a za to jeszcze wiecej kasy sobie liczą. Pzdr.
Gość spedyt Opublikowano 15 Maja 2007 Opublikowano 15 Maja 2007 Kolega Simon opisał to ładnie w Warsztacie http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=9609.0
Simon Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 i nie pokazało zadnych Prędzej kodowanie panelu jest potrzebne lub wogóle jest wysypany panel-sterownik bo jak "coś" z klapkami to są błędy!!!Zakoduj sterownik i zrób Adaptacje...
Rekomendowane odpowiedzi