Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Slonce, upal bardzo to lubie ale nie w moim aucie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

mam pytanko jakis czas temu moje autko przestalo chlodzic troszke mu sie pokrecilo i teraz grzeje do tego przyciski nawiewu wogole nie reaguja (daje nawiew na pasazera a wieje na szybe zreszta praktycznie tylko na szybe). Czy ktos spotkal sie moze z czyms takim? Ile kosztuje "napelnienie" klimy -bo domiemam ze jej tez zabraklo "paliwa"-? A i czy to normalne ze po odpaleniu silnika przez jakis czas na poczatku wszystko miga (chodzi mi o wyswietlacz sily nadmuchu i temperatury)?

Pozdrawiam

Opublikowano

jednym slowem wszystko masz do d....y.Sprawdz bledy klimatronika lub jedz do kogos kumatego

Opublikowano

bartek-64, ale czy faktycznie grzeje, czy po prostu leci cieplawe powietrze jak to bywa w kazdym aucie latem?

EDIT: No i to, ze miga wszystko na wyswietlaczu to znaczy, ze sa jakies blędy. To niekoniecznie musi byc wina samej klimatyzacji tylko klimatronik nawala. Wg mnie to ktorys silniczek sterujący nawiewem, pozostaje tylko pytanie ktory..

Opublikowano

, ale czy faktycznie grzeje, czy po prostu leci cieplawe powietrze jak to bywa w kazdym aucie latem?

nie no cieple daja jak z farelki, napewno nie jest to powietrze z zewnatrz

Opublikowano

Sprawdź błędy klimatronika VAG-iem

Opublikowano

a jak masz daleko do VAGa i chwilke czasu to odkrec panel klimatronica i sprawdz plytke - powinienes zauwazyc jesli beda jakies zimne luty, moze jakies styki sie przepalily. czytalem kiedys, ze moga wypasc jakies igielki czy cos w tym stylu - wtedy panel do wymiany albo do dobrego majstra.

Opublikowano

Kwestia naprawy panela jest w dziale Warsztat

Opublikowano

Panel, kodowanie, ewentualnie plus silniczki góra/dół i temperatury, nabicie klimy....opcja szukaj!!!

Opublikowano

Słuchaj, mam to samo i własnie dzisiaj byłem w serwisie AUDI. Podłączyli Mi do kompa i nie pokazało zadnych błędów. Wiec gosc powiedział ze to jest cos z tymi mechanizmami (klapkami które sterują nawiewem - kierunkiem i temperaturą)

Ale za odkręcenie schowka aby zobaczyc co sie tam stało 150zł.:/

A moze sie okazac ze to wcale nie miejscu schowka i wtedy musza rozebrac całą tapicerke a za to jeszcze wiecej kasy sobie liczą.

Pzdr.

Opublikowano

i nie pokazało zadnych

Prędzej kodowanie panelu jest potrzebne lub wogóle jest wysypany panel-sterownik bo jak "coś" z klapkami to są błędy!!!Zakoduj sterownik i zrób Adaptacje...