Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Menu między zegarami - wyjaśnienie opcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam A4 z 2003 roku, interesuje mnie menu umieszczone pomiędzy zegarami które steruje się z przycisku zamieszczonego koło zapalniczki, ma ktoś wiedze na temat tego menu??? teraz jest w języku ang, pomoże ktoś z wyjaśnieniem tych opcji... :)

Opublikowano

Miszcz! :decayed:

:polew:

Opublikowano

ctv

Fajnie Cię znowu zobaczyć :polew: :polew: Doszedłeś już jak zapiąć "oil temp" i "lap timer" do licznika w B6??

Opublikowano

Przechoooj :naughty::decayed:

Opublikowano

:polew:

Ja gdzieś ostatnio widziałem jak tą funkcje ktoś sprawdzał na parkingu...

Alpha Circuit - funkcja ta nigdy nie została dokładnie wyjaśniona. Prawdopodobnie jest to część mikroprocesora, umożliwiająca mu prowadzenie samochodu (bez udziału kierowcy).

było dość stromo i ktoś nie zaciągnął ręcznego... :wink4::naughty:

Opublikowano

sobie jaja robicie a nikt nie pomógł...

nie masz kolego instrukcji do autka? choćby w angielskim?

po polsku masz na allegro...

Opublikowano

:kox: :kox:

CTV przyjacielu co tam u ciebie :):polew: :polew: :polew: :polew:

kurde stary to jest navigacja :) a nie opcje :)

Opublikowano

no i kilku z was (właściciele B7) pokazało że jest typowym przykładem wieśniaka - niestety tacy tez muszą być dobrze że są z mazowieckiego i dalej...

nie jest to navi i nie chodzi mi o kolorowy fis między zegarami (ale przynajmniej odpowiedziałeś na normalnym poziomie nie to co ci wcześniej)

może zrobię foty tego menu i wkleję to co po nie którym zamknę gęby

Opublikowano

No bravo kolego. :brawo: Nas nazywasz wieśniakami? Może daruj sobie takie uwagi i nie obrażaj Nas! :kox: Mamy dobry humor to tyle. CHyba nie sądziłeś, że nikt Ci nie pomoże?

A wracając do problemu to jest to NAVI - tak z grubsza. Widzę, że jesteś z Katowic więc zapraszam Cię dzisiaj na spota to Ci pomożemy jak będziesz sobie dalej tego życzył... :cool1:

Pozdrawiam

akjam

Spot na parkingu zielonym pod realem. Link niżej. Godzina 19ta... Czekamy na Ciebie... :gwizdanie:

http://www.a4-klub.pl/smf/spoty_katowice_i_okolice_info_1_post-t85081.0.html

[br]Dopisany: 03 Listopad 2009, 16:49_________________________________________________I uzupełnij profil, proszę. Teraz lepiej? :tongue4:

Opublikowano

Dobrze ze mam B6 :kox:

A wracając do problemu to jest to NAVI

Może, ale nie musi to być navi. Takie pokrętło i przyciski ma tez Telematic

looka81

Możesz wrzucić zdjęcia?

Opublikowano

tak lepiej, widzę że jednak śląsk zobowiązuje[br]Dopisany: 03 Listopad 2009, 16:59_________________________________________________letallec - ulżyło mi, jednak są tu też normalni ludzie na poziomie, wieczorkiem załącze fotki

Opublikowano

Dobrze ze mam B6 :kox:

A wracając do problemu to jest to NAVI

Może, ale nie musi to być navi. Takie pokrętło i przyciski ma tez Telematic

A no racja... :cool1: P.S. looka81 czekamy na Ciebie i rozwiążemy Twoje problemy... :kox:

Opublikowano

Chłopak ma rozbudowany komputer i tyle :cool1: a gałka jest od sterowania nim :)

Opublikowano

Moze chodzi Ci o menu od webasto.. :gwizdanie:

Opublikowano

Tam jest:

Ogrzewanie postojowe

Wentylacja postojowa

Komp1(to co ma byc wyswietlane po guzikiem na przelacznikiu wycieraczek)

Komp2(to co ma byc wyswietlane po guzikiem na przelacznikiu wycieraczek)

Predkosc2(ostrzegawcza)

Jezyk

Pomoc

W sumie to wszystko rozpykalem, tylko w ogrzewaniu/wentylacji sa timery:1,2,3 i nie wiem do czego :(

I to nie jest nawigacja.

Opublikowano

http://www.postimage.org/image.php?v=TsBcuxr

wchodzisz do aux heating/aux ventilat.

i masz menu

http://www.postimage.org/image.php?v=TsBbF9r

heating on - grzanie (to gdy chcesz zagrzać???)

ventilat. on - wentylacja (to gdy chcesz schłodzić wnętrze???)

timer 123 - to jest jasne

includ engine - i z tym potrzebowałbym waszej pomocy co z tą opcją

to pewnie jest menu webasto a nie navi ;)[br]Dopisany: 03 Listopad 2009, 18:51_________________________________________________superdziki widze ze wkońcu jest ktoś kto ma to samo, nie bardzo kumam tą funkcje includ. engine

Opublikowano
heating on - grzanie (to gdy chcesz zagrzać???)

tak

ventilat. on - wentylacja (to gdy chcesz schłodzić wnętrze???)

tak

includ engine - i z tym potrzebowałbym waszej pomocy co z tą opcją

Niektore modele mogly samoczynnie odpalac silnik, u mnie nie dziala(nie da sie zaznaczyc)

timer 123 - to jest jasne

Ja wlasnie niewiem, nie moge nic zapisac pod tymi timerami, a godz/data jest zawsze taka jak ustawie(nie zmienia sie kiedy zmienie timer)

A masz pilota do tego?

Opublikowano

mi timer działa ustawiam godzine i date i faktycznie nawiew się załacza. sprawdzałem to na ciepłym silniku, system silnika nie załączył, sprawdze jak to działa na zimnym i dam znac. u mnie includ engine da się zaznaczyć ale tak jak pisałem na ciepłym silniku nie załączył go. zobacze później jak na zimnym[br]Dopisany: 03 Listopad 2009, 19:03_________________________________________________pilota nie mam

Opublikowano

Silnik pewnie się uruchomi, ale w aucie z automatyczna skrzynia. W mechanicznej nie ma możliwości sprawdzenia na jakim biegu zostawiliście auto :hi: Pozostaje przekodowanie zegarow na automat i sprawdzenie jak sie zachowa :kox: