Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Dodatkowe gniazda zapalniczki - gdzie się wpiąć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bry :hi:

Kombinuję ostatnio gdzie mógłbym wpiąć się z dodatkowi gniazdkami zapalniczki? nie chce ich podpinać pod zapalniczkę tylko gdzieś w kable - ewentualnie bezpiecznik. Najlepiej gdyby były aktywne tylko po przekręceniu zapłonu.

Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Jeśli chodzi o podpięcie radia cb to niektórzy podpinali pod radio, może dodatkowe gniazda też się da... I działałoby po przekręceniu kluczyka w stacyjce.

Opublikowano

gdzie dokładniej pod radio? :cool1:

ja mam zrobione u siebie tak że nie wyłącza się razem z zapłonem tylko ma stały prąd (choć to też chciałbym zmienić :decayed:)

ja te gniazdka mam podświetlane więc to jest główny motyw moich działań :gwizdanie:

Opublikowano

Proponuję w skrzynce przekaźników jest tam szyna z zaciskami zasilającymi zarówno stały + z aukumulatora jak i po stacyjce, oczywiśćie wtedy na przewodzie należy dać bezpiecznik.

Opublikowano

armistead to by było dobre żeby i radio i te gniazdka załączały się przy przekręconym zapłonie tylko ale nie bardzo tam coś w tym temacie widzę :mysli:

bin mógłbyś tak najprościej wyjaśnić?

Opublikowano

W tym wątku

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t68804.0.html;highlight=centralny+zamek

pierwsze zdjęcie które pokazuje montaż, u góry zdjęcia widać konce śrób własnie na nich jest zasilanie, jeżeli dobrze pamiętam to na pierwszej z lewej jest po stacyjce a na kolejnych stały plus.

Tak to mniej więcej wygląda

Nxxh9.jpg

Opublikowano

dziękuję Ci bardzo :hi:

a gdzie wypuścić "-" ?

Opublikowano

Na tym zdjęciu w wątku o centralnym jest też zaznaczona masa w kółku z numerem 2 nawet jest w opisie.

Opublikowano

ok jutro się za to biorę :notworthy: