bulimar Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 Witam serdecznie Ostatnio zauważyłem, że poziom płynu chłodniczego spadł o ok 0,5cm poniżej min. Mam zalany jakiś różowy płyn, sprawdzałem powinien wytrzymać ponad -30 stopni. W garażu znalazłem jakiś niebieski płyn do chłodnic ma jakieś -20 stopni czy mogę go dolać? Przyznam się że nie mam pojęcia jaki płyn jest wlany bo od sprowadzenia z Niemiec (5 miesięcy) go nie wymieniałem.
darkopolo Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 Jeżeli jest zalany różowy to żadnego innego nie dolewaj.Ten różowy to prawdopodobie G12+(ori Audi)lub borygo też jest różowe.Kup płyn G12++(plus,plus)ten można mieszać z innymi płynami.Jeżeli nie wiesz jaki masz płyn zalany to najlepsze wyjście jest wymienić cały,koszt nie duży a wiesz co i jak.Polecam ori Audi G12++ lub zaminiennik Febi 86381.
bulimar Opublikowano 5 Listopada 2009 Autor Opublikowano 5 Listopada 2009 Super dzięki za pomoc, ale proszę jeszcze o jedną podpowiedź: jak wygląda oryginalny płyn audi G12++, bo widziałem już 3 różne o takiej samej nazwie
darkopolo Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 Ori płyn Audi kupisz tylko w ASO,wygląda tak: PZDR
pete007 Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 darkopolo czy przypadkiem Febi 86381 to nie odpowiednik G12 ?
boseron Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 dolej jakikolwiek byle tego samoego koloru najlepiej jednak G12+
darkopolo Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 dolej jakikolwiek byle tego samoego koloru najlepiej jednak G12+ Jeżeli nie wie jaki ma płyn to na dolewkę tylko G12++,ten jest mieszalny z G11,G12,G12+.
boseron Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 kazdy na bazie glikolu mozna dolać jezeli różowy
Rekomendowane odpowiedzi