Opublikowano 9 Listopada 200916 l Witam, zakupione przeze mnie a4 nie posiada fabrycznego radia, a chce takie założyć. Obecnie jest tam Alpine (w miare nowy model, ale jeden z niższych) i jakość dźwięku nie jest rewelacyjna. Posiadam miejsce na montaż radia na szerokość 1 kieszeni. Jakie oryginalne radio wybrać żeby dźwięk był w miare?(Chorus, Concert?)nie wiem co jest lepsze. Nie mam też systemu Bose i nie mam zamiaru go instalować. Posiadam jedynie 8 oryginalnych głośników (bez subwoofer'a). Czy możliwe jest podpięcie do takiego radia oryginalnego subwoofer'a?
Opublikowano 9 Listopada 200916 l Zmartwię Cię ale żadne ORI radio nie będzie grało lepiej od Alpine, może to kwestia wystrojenia radyjka które masz obecnie, pokombinuj z ustawieniami może się coś poprawi.
Opublikowano 9 Listopada 200916 l Autor na pewno jest dostrojone maxymalnie ;] to które z oryginalnych jest chociaż "najlepsze"? czy faktycznie jest taka tragedia? poprzednio miałem VW w nim radio delta VI + 8 oryg. głośników philips i poprostu brzmiało rewelacyjnie, a tutaj w audi jest porażka.. co z podłączeniem sub'a? jest taka możliwość i czy coś wogóle daje?
Opublikowano 9 Listopada 200916 l Maciek - kupuj RNS-E. Nic lepiej nie zagra a jakość dzwięku z RNSa powala
Opublikowano 9 Listopada 200916 l Ja bym polemizował, miałem u siebie Alpinę 9855R + sub JBL zasilany Orionem 3002 i dźwięk z RNS-A się chował, Madas sam to potwierdza, o dziwo pożyczyłem Madasowi Concerta 2 DIN i podobno też lepiej gra niż RNS, możecie zapytać jak grało moje audio np. Bart-Sa on też ma RNS
Opublikowano 9 Listopada 200916 l Autor RNS-E rozumiem, że chodzi o navi? w sumie nie potrzebuje navi i wogole nie mam chyba miejsca na jej montaż - 1 kieszeń czyli Concert 2 tez gra dobrze? mozna do niego podlaczyc fabryczny sub? i czy duzo jest pracy z poprowadzeniem kabla? ob obawiam sie ze nie ma instalacji
Opublikowano 9 Listopada 200916 l Powinienieś mieć fabryczny sub, no chyba, ze ktoś ukradł, nie pakuj się w ORI bo to nie ma sensu, spotkamy się przy okazji i coś wykombinujemy[br]Dopisany: 09 Listopad 2009, 14:58_________________________________________________BTW mam fabrycznego suba ale z sedana, można pokombinować i jakoś podłączyć
Opublikowano 9 Listopada 200916 l Ja bym polemizował, miałem u siebie Alpinę 9855R + sub JBL zasilany Orionem 3002 i dźwięk z RNS-A się chował, Madas sam to potwierdza, o dziwo pożyczyłem Madasowi Concerta 2 DIN i podobno też lepiej gra niż RNS, możecie zapytać jak grało moje audio np. Bart-Sa on też ma RNS no to niewiem - ja mam zestaw fabrycznych głośników Harman-Kardon i po wywaleniu DX'a, wsadziłem RNS-E - właczyłem i jak zagrało to z Boberkiem musieliśmy zapalić z wrażenia Do tej pory niczego nie zmieniałem. M. - jeżeli nie chce Ci sie orać niczego w konsoli to nie ma sensu babrać się z fabrycznym radiem
Opublikowano 9 Listopada 200916 l Autor w gre wchodzi tylko cos oryginalnego na szerokosc 1 kieszeni.. czy te fabryczne maja mozliwosc podlaczenia fabrycznego sub'a?
Opublikowano 9 Listopada 200916 l jezeli chodzi o radio do B7 to jedyna sluszna opcja jest RNSe. nawet jak sie nie potrzebuje NAVI. przerabiasz z 1din na 2 i wio. fakt ze mistrzostwo swiata pod wzgledem dzwieku to nie jest ale wizualnie i funkcjonalnie nie znadziesz nic co chociaz w polowie bedzie takie zajebiaste... jezeli nie RNSe to jak dla mnie radio mozna losowac. i tak bedzie do bani wygladac
Opublikowano 21 Stycznia 20179 l Witam. Czy ktoś kto zna się na audio może podzielić się opinią czy warto wydać kasę (1200-1500zł) na radio z nawigacją? Znalazłem takie dwie opcje z firmy GMS, może ktoś miał z tym doczenienia i może polecić lub odradzić? 1200zł - http://allegro.pl/radio-nawigacja-dvd-usb-ramka-2din-audi-a4-b6-b7-i6681939494.html 1500zł - http://allegro.pl/radio-nawigacja-dvd-usb-ramka-2din-audi-a4-b7-i6663831056.html Osobiście skłaniał bym się ku tańszemu radiu, bo gdyby kasa nie grała roli to brałbym pewnie NAVIPREMIUM za około 2000zł.
Opublikowano 21 Stycznia 20179 l Nie wiem jak będą działały te radia, ale w skodzie II założone zostało radio dedykowane f-my Peiying (czy jakoś tak) i nie działa dotyk w niskich temperaturach. Natomiast sąsiad ma Nissana i założył sobie JVC z dotykiem i nie ma problemów nawet przy -20. Zanim kupisz poszperaj w necie o tych radiach czy takie problemu występują, bo uwierz jest to wku.... jak nic nie możesz zrobić.
Opublikowano 21 Stycznia 20179 l Ja mam radyjko od navipremium i działa bez żadnych problemów nawet przy mrozach (no ale kasa). W twoich pieniądzach szukał bym czegoś używanego ale firmowego (Pioneer Kenwood)
Opublikowano 22 Stycznia 20179 l Dzięki za opinię, na razie jednak wolę zainwestować w zmieniarkę USB, bo bo nie chce wydawać kasy na nie sprawdzony sprzęt i później żałować.
Opublikowano 14 Sierpnia 20178 l Panowie mam symphony 2 u siebie w b6. Chce inne radio fajniejsze. Bardzo mi się podoba Rns e ale cena No i chciałbym odpalać muzykę z bluetootha Wiec bt tez musi być. Mam około tysiaka, co mi polecacie ? Z góry dzięki
Opublikowano 31 Października 20178 l ja posiadalem concert 2 grało bardxo dobrze,teraz zmieniam na rns-e tylko musze poczekac na pare gratów do tego radia,jak myslicie ktore brandzie lepiej grać muzyke , chodzi mi o dźwięk i moc ,????
Opublikowano 31 Października 20178 l Godzinę temu, maciek24 napisał: ja posiadalem concert 2 grało bardxo dobrze,teraz zmieniam na rns-e tylko musze poczekac na pare gratów do tego radia,jak myslicie ktore brandzie lepiej grać muzyke , chodzi mi o dźwięk i moc ,???? Ja w styczniu przesiadałem się z radyjka chorus na RNS-E LED i powiem Ci, że różnica jest kolosalna! Na prawdę dużo lepiej gra. Czysto i mam wrażenie, że i jest więcej mocy, choć podobno małe różnice są w W tych radii. Czasami teraz tak słucham radyjka, że zastanawiam się kiedy wyskoczą mi głośniki Każdy kto jeździł ze mną, po zmianie radia sam przyznawał, że lepiej gra RNS-E.