ems Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Dzisiaj wymieniałem akumulator i w związku z tym musiałem zakodować szybki. Szyba kierowcy działa ok, czyli krótko przytrzymuje i opuszcza sie lub zamyka do końca. Szyba pasażera, gdy steruje przełącznikiem w drzwiach pasażera tez dział ok. Natomiast gdy steruje szybą pasażera, przełącznikiem od strony kierowcy to efekt jest taki, że: - po krótkim przytrzymaniu szyba otwiera się lub zamyka tylko kawałek - po dłuższym przytrzymaniu szyba otwiera sie całkowicie ale w drugą stronę to nie działa czyli nie zamyka sie. O co chodzi ? Ps. przed wymianą aku było chyba dokładnie tak samo ale dziś po prostu na to zwróciłem uwagę ... Ps2. szyba pasażera była wymieniana jakiś czas temu.
marekgc Opublikowano 5 Grudnia 2009 Opublikowano 5 Grudnia 2009 witam mam podobny problem odłączyłem akumulator i szyby przestały być sterowane z pilota. jakies wskazówki aby jednak szyby działaly. proszę
Madbar Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Musisz zaadaptowac VAGiem w kanale 62 wg nastepujacej listy: Channel 062: Comfort Functions +001 = Comfort closing via remote for window regulators (not USA) +002 = Comfort opening via remote for window regulators (not USA) +004 = Comfort closing via lock cylinder for window regulators +008 = Comfort opening via lock cylinder for window regulators +016 = Comfort closing via remote for sunroof (not USA) +032 = Comfort opening via remote for sunroof (not realized) +064 = Comfort closing via lock cylinder for sunroof +128 = Comfort opening via lock cylinder for sunroof (not realized) Note: Adaptation value is the sum of the individual options. Retrieved from "http://wiki.ross-tech.com/index.php/Audi_A4_%288E%29_Comfort_System" Jesli dzialalo, to wartosc w kanale 62 byla 15( +1+2+4+8) ( chyba , ze masz fabryczny szyber to moglo byc wiecej), a teraz masz najprawdopodobniej zero, bo automatyka okien sie zeruje po odlaczeniu akumulatora i trzeba to ustawiac na nowo. To jest napisane zreszta w instruckji w dziale o aku. Chyba cos okolo 300 strony. Jesli masz silnik benzynowy, to jest tez szansa, ze trzeba na nowo adaptowac przepustnice. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi