Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Temp. otoczenia na wyśw. na desce niższa o 4 st. od rzeczywistej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaniża o 4 stopnie czyli w rzeczywistości na zewnątrz jest 14 a na wyświetlaczu 10 stopni. Czy zna ktoś jakiś prosty sposób wykalibrowania termometru?

Opublikowano

A jaką masz konsolę? FIS?

Opublikowano

Zaśniedziały trochę styki lub termistor traci swoje właściwości.

Musisz sie przyzwyczaić.

Opublikowano

Ja mam zwykly licznik z wskaźnikiem temp zew. Temperature mi zawyża tylko nie wiem gdzie mam czujnik bo napewno nie w zderzaku ani kolo chlodnicy. Gdzie moze byc??

Opublikowano

jedyne znane miejsce montowania ori czujnika temp. zewn. jest pomiędzy zderzakiem a chłodnicą.Jeśłi masz w innym miejscu to dziwne.

Opublikowano

No właśnie tam go na bank niema. Ma ktoś może jakieś sugestie gdzie może być?? A może jest możliwośc że go wcale niema a temp. pokazuje z jakiegos czujnika z klimatronica??

Opublikowano

otwórz maskę i zdejmij czarny plastik kóry jest naokoło zbiorniczka z płynem do wspomagania.jest na 4 zatrzaski.Pod tym plastikiem ukryte są kostki łączące elektrykę m in. z czujnika temp. zewn.

Kostka od czujnika powinna być całkiem z prawej strony na uchwycie do kostek.Teoretycznie powinna być w gumowej osłonie(jak tak mam) i dalej przewody powinny biec pomiędzy chłodnica a zderzak.jak tego nie masz to dziwne że pokazuje ci w ogóle temp. zewn.

4c5efd37c8b3218cm.jpg

Opublikowano

Oglądałem i są 4 kostki czerwona, zielona, beżowa oraz czarna tak gumowa. Wszyskie sa podłączone oprócz czarnej podejrzewam ze ta miał być podpięty czujnik? Ale najciekawsze jak to działa skoro go niema ??

Opublikowano

wygląda więc na to że czujnika nie masz,a dlaczego ci pokazuje temperaturę? nie mam pojęcia.

Opublikowano

Wlasnie ja tez tego nie rozumie dlaczego pokazuje sprawdziłem sobie bledy nie dawno na klimatroniku i wyskakuja bledy 3,3 5,1 13,7. Te 5,1 to napewno chodzi o ten czujnik z licznika prawda ?? jesli go niema to skad pokazuje temp. Bład 3,3 to chodzi o czujnik ten pod radiem w desce tak?? Na klimatroniku ustawiłem sobie pozycje 3 zeby pokazalo temp z tego czujnika 3,3 i pokazuje w garazu 12,5 a jak dmucham cieplym powietrzem do niego to zamiast temp wzrastac to maleje czy to oznacza ze jest uszkodzony czujnik i trzeba go wymienic?? i gdzie zanajduje sie ten silniczek z klapy 13,7 i jak sie do niego najlepiej zabrac??

Opublikowano

Witam ! Znajomy niedawno kupil a4 i FIS pokazuje ujemne temperatury lub temperatury w granicach 0 stopni. Na zewnatrz bylo okolo 18 stopni. Jaka moze byc przyczyna ? Byłbym wdzieczny za pomoc.