Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Obroty same idą do góry !!! Jakaś masakra .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam taki może duży a może mały problem.Zależy dla kogo i potrzebuję pomocy w tej sprawie . Ale nie odpowiedzi typu "poszukaj" .Więc kiedy odpalam rano samochód skaczą mi obroty ale to nie jest główny problem . Kiedy dodam gazu np po wyżej 2000 obr/min to obroty w samochodzie szaleją czyli idą do góry na maksa tak jak bym wcisną pedał gazu w podłogę.Jak go przegazuję to opadną . Nie zawsze tak jest ale teraz coraz częściej.Nie ważne czy silnik jest zimny czy gorący.Proszę o konkretną poradę. ;(

Mój model audi to : A4 B5 1.6 benzyna-gaz 95r

Mój numer gg 13870123

Adres e-mail : [email protected]

Dziękuję z góry za pomoc.

Opublikowano

kolegoa zacznij od podłaczenia autka pod vaga i zobacz jakie wyskocza bledy bez podłaczenia to niestety wrozenie z fusów

Opublikowano

KOlego miałem kiedyś podobny objaw w golfie IV , do wymiana czujnik położenia wału korbowego.

Silnik miałem 1.6 , koszt samego czunika w ASO 240zł (nie ma zamienników) robota 200zł....

Vag napewno wszystko powie

Opublikowano

Ja przy takich objawach miałem jakieś przebicie przed komputerem.. :dontknow:

Bez vaga ani rusz.

Opublikowano
  • Autor

Jutro zobaczę co vag pokaże ale to jest dziwne że pojawia się tak od razu.A czy jak się przepustnica zatnie to może się coś takiego dziać ? Pytam dlatego bo kiedyś po vagiem pokazało mi że klapa przepustnicy się blokuje.Kurde to jest dobijające :angry:.Jeszcze jedna sprawa czy mógł by ktoś udzielić pomocy w innej sprawie chodzi o zaprogramowanie klimatronika ale nie chcę tym tematem zaśmiecać forum . Jak ktoś ma pojęcie to proszę o nr gg to się odezwę . Wracając do tematu to jeszcze myślę tak czy dam radę sam wyczyścić przepustnicę i nic przy tym nie zepsuję może to w tym leży problem?

Opublikowano

W moim przypadku czyszczenie przepustnicy nic nie dalo ;d po prostu trzeba było troche pocisnąć, jak falują obroty to wrzuć wyższy bieg i przycisnij do ziemi na pare sekund i powinno zejść falowanie obrotów, przepustnica dobrej firmy kosztuje dosyć sporo, jeżeli masz nadmiar kasy to możesz kupić, możesz spróbować przeczyscic przepustnice, i zaadoptować ją, u mnie czasem jest błąd jakiś z nastawnikiem przepustnicy więc czyszczenie nie pomaga,

Opublikowano

U mnie takie objawy były po przeczyszczeniu przepustnicy ,obroty same szły do góry do 2500 obr/nm po adaptacji wszystko wróciło do normy.