Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Drgający pedał gazu i coś jeszcze:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam za ignoranckie pytanie ale jak wygląda i gdzie jest ta przednia podpora silnika.

We wtorek wybieram się do mechanika z wymianą poduszki pod skrzynią i wolę wiedzieć na wypadek jeśli on by nie wiedział ;-)

Pozdrawiam

Tomek

Opublikowano
  • Autor

Tak jak pisałem wymieniłem wszystkie poduszki na nowe i oryginalne (silnik i skrzynia). Ale i buczenie i delikatne drgania w okolicy 2000 obrotów nie ustąpiły. Ale znalazłem jeszcze jedną rzecz. Zaraz za plecionką przy silniku jest 1-szy tłumik (katalizator) i to mam chyba uwalone bo jak tym poruszam mocniej to coś tam lata. Nawet jak rano ruszam z garażu to słyszę takie metaliczne stukanie w tym elemencie. Czy to może być przyczyna głośniejszej pracy czyli delikatnego buczenia i delikatnego drgania?

Opublikowano

to moze być przeczyna takiego odgłosu metalicznego tj. tak jakbyś do puszki po piwie włozył kilka kamieni :kox:

Opublikowano

A plecionkę w końcu zmieniłeś? Sprawdź czy na jałowym biegu wydech Ci z tyłu drga.[br]Dopisany: 06 Grudzień 2009, 23:19_________________________________________________Koledzy hałas i drżenie przy większych prędkościach to albo opony ale u mnie to było łożysko w kole, objawy to głośniej w kabinie u mnie buczenie było, jak skręciłem lekko w lewo to cisza, poza tym w kabinie występowały drgania, takie jakby mrowienie i wzrastały z prędkością, łożysko sam zmieniłem na skf i jak ręką odjął. Plecionka jest odpowiedzialna za drgania na biegu jałowym, jeśli poduszki to by szarpało przy gaszeniu auta, w silnikach PD za drgania odpowiedzialne są tez pompowtryski, warto sprawdzić korekcje :hi: pozdr

Opublikowano

Wymieniłem poduszkę pod skrzynią na oryginalną z ASO i mam już po problemie. Cisza i spokój :-)

Ja mimo pękniętej poduszki nie miałem drgań przy gaszeniu samochodu. U mnie było słychać metaliczne stuki przy zmianie biegów (nie zawsze, zależy czy szarpnęło samochodem) lub przy gwałtownym dodaniu gazu i odpuszczeniu.

Teraz mam inny problem. Jednej ze śrub trzymającej poduszkę (ta trzecia na podłużnym ramieniu) nie mam do czego wkręcić bo na bloku skrzyni odłupał się kawałek z gwintem. Zostały tylko jakieś 3 zwoje gwintu :-(

Po burzliwej dyskusji z mechanikami doszliśmy do wniosku, że spróbują wkręcić w te 3 zwoje szpilkę i ją przykleić klejem do metalu (jakiś dwuskładnikowy podobno po związaniu jest wytrzymały jak metal). Jak już zwiąże to wtedy przykręcą nakrętką.

Ja na 2 śrubach jeździłem 3 lata i być może dlatego jak synowi zgasł parę razy na biegu samochód to wtedy brak tej 3 śruby spowodował zerwanie poduszki pod skrzynią.

Pozdrawiam

Tomek

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

ja wczoraj zauważyłem że jak jadę np na 4 biegu no auto tak jakby delikatnie drgało i pedał gazu trochę jakby pulsował, nie wiem co jest może to paliwo takie badziewne :mysli: albo źle coś skręciłem bo wykręcałęm świece grzania płynu