Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Po wymianie paska , napinacza ,sprzęgielka alternatora coś z rana hałasuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc.

Tak jak w temacie wymieniony pasek wielorowkowy ,napinacz ,sprzegielko alternatora na ori.

I co znowu?! Rano po nocy odpalam auto i slysze takie ..... napewno nie jest to popiskiwanie,trwa to conajmniej do dwuch minut i cisza.

Powiedzcie jak sprawdzic czy to lozyska alternatora czy da sie to wogole sprawdzic no bo co tam jeszcze moze byc. A do glowy pierwszwe to mi przyszly te lozyska bo nowe czesci i moze wiekszy nacisk na lozyska...... :embarrassed:

Opublikowano

a pasek i napinacz od klimy sprawdzony ? :cool1:

Opublikowano
  • Autor

pasek od klimy jest ok.

napinacz rowniez, a dzwiek dochodzi z gornej czesci silnika tylko z kad.

jest jakas mozliwosc spr.lozyska wiska i alterantora?[br]Dopisany: 23 Listopad 2009, 18:51_________________________________________________a dzwiek ten podobny jest do tkj.delikatnego chrobotania??

rano i po dluzszym kilku godzinnym postoju....

Opublikowano

może wisco hałasuje :mysli:

Opublikowano
  • Autor

dobra a jak je sprawdzic kolego?

halasowalo by tak przez minute-dwie? :confused4:

Opublikowano

łożyska alternatora do wymiany.

Opublikowano
  • Autor

kolego spetznas a skad taka pewnosc???

nie powinny popiskiwac jak sa do wymiany :gwizdanie:

Opublikowano

Zbyt szybko się kręcą, żeby popiskiwać. Uszkodzone łożyska w alternatorze szumią.

Zaczynamy naprawiać auto zawsze od najtańszych elementów.

Opublikowano

Zdejmij pasek,złap za rolkę i zobacz czy wirnik alternatora nie ma luzu wzdłużnego i poprzecznego,jak ma to łożyska do wymiany.

Opublikowano
  • Autor

oki.

bynajmniej wiem od czego zaczac! :hi:

Opublikowano

wcale nie musi być luzu. Zużyte łożyska nie zawsze mają luz.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

koledzy a powiedzcie czy napinacz na biegu jalowym moze drgac ale tak delikatnie widac jak drga!

a co do tego halasu z rana to zabieram sie za lozyska alternatora,zawsze z rana jak po nocy go pale to halasuje a gdy slysze jak przekaznik swiec zarowych cyknie w tym momencie i ten halas jest slabsz??

http://www.fotosik.pl/video/c46bbedb3d370ad1.html

Opublikowano

koledzy a powiedzcie czy napinacz na biegu jalowym moze drgac ale tak delikatnie widac jak drga!

a co do tego halasu z rana to zabieram sie za lozyska alternatora,zawsze z rana jak po nocy go pale to halasuje a gdy slysze jak przekaznik swiec zarowych cyknie w tym momencie i ten halas jest slabsz??

http://www.fotosik.pl/video/c46bbedb3d370ad1.html

Po odsłuchaniu filmu wydaje mi się że łożyska w alternatorze to jedna wielka przemiałka. Tak mi kiedyś podobnie w golfie rzęźiło jak padło jedno łożysko i mieliło się samo od siebie w środku.

Opublikowano
  • Autor

tak jak slychac na filmie

ze po odpaleniu halasuje a pod koniec filmu jak slysze przek.swiec sie wylancza i slychac ze halas jest mniejszy

a po rozgarzaniu silnika usterki niema.

Opublikowano

łożysko na 99% :wink4: gdyby to było sprzęgięłko to dźwięk był by inny...

Opublikowano

Ja mam podobnie u siebie, też nie wiem co to myślałem że to wisko albo ta rolka na tłumiku drgań a tu słysze że łożysko alternatora. Jak autko sie nagrzeje to też nic nie słychać, a jak rano zapale długie i wł ogrzewanie szyby to słychać bardziej a jak nacisnę gaz i mam ponad 10tyś obrotów to nic nie słychać :mysli: powiedzcie ciężko łożysko wymienić? Trzeba przodem odjechać i pasek ściągać?

Opublikowano

jak nacisnę gaz i mam ponad 10tyś obrotów to nic nie słychać

tego nie wiem, mój na takie obroty nie wchodzi.

Opublikowano

Hehe mój błąd 1tyś obrotów to nie słychać ale w moim przypadku będzie to napinacz paska alternatora bo jak przyłoże ucho do chłodnicy to słychać w tym miejscu. Ale ja wymienie samą rolke i będzie git :wink4:

Daj znać co u ciebie wyszło.

Opublikowano
  • Autor

a nie lepiej caly napinacz tak odrazu?

ja zabiore sie za alternator i mam nadzieje ze to to! Coc niewiem czemu ale mam cos obawy ze to pompa?? mimo ze ma 2 lata