Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klima, cały czas gorące powietrze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z klimatyzacją. Po włączeniu "śnieg" rurki robią się zimne, wszystko OK tylko nie wlatuje do środka zimne powietrze. Cały czas wieje gorącym. Kolega powiedział że klimatronik mam sprawny technicznie tylko coś jest z elektrozaworem który powinien zamknąć ciepłe a otworzyć zimne powietrze. Jeśli to prawda to jak dostać się do tego elektrozaworu ??

Opublikowano
  • Autor

Chodzi wentylaror?

Klima działa, problem tylko że nie wlatuje do środka zimne.[br]Dopisany: 20 Maj 2007, 22:32 _________________________________________________

sprawdz kanaly 56 i 57 na climatroniku jakie pokazuja wartosci.

Niestety aż tak wtajemniczony nie jestem, jak to sprawdzić ?

Opublikowano
  • Autor

sprawdz kanaly 56 i 57 na climatroniku jakie pokazuja wartosci.

Pokazują wartosci 0 "zero"

Opublikowano

no i masz odpowiedz. na tych kanalas wyswietlane sa wartosci czujnikow temp znajdujacych sie na desce nad panelem klimy i w sluplach. najprawdopodobniej te czujniki poszly sie .... sterownik otrzymuje sygnal ktory mowi mu ze w kabinie jest 0 stopni C no dlatego ciagle klima grzeje... proponuje odwiedzic jakiegos mechanika...

Opublikowano
  • Autor

no i masz odpowiedz. na tych kanalas wyswietlane sa wartosci czujnikow temp znajdujacych sie na desce nad panelem klimy i w sluplach. najprawdopodobniej te czujniki poszly sie .... sterownik otrzymuje sygnal ktory mowi mu ze w kabinie jest 0 stopni C no dlatego ciagle klima grzeje... proponuje odwiedzic jakiegos mechanika...

Ale jak włączam manualnie temp. na "LO" i "śnieżek" to tak czy inaczej nie powinna grzać - tak mi sie wydaje.

Opublikowano

Zgadza si

Ale jak włączam manualnie temp. na "LO" i "śnieżek" to tak czy inaczej nie powinna grzać - tak mi sie wydaje.

Zgadza się.

Podłącz do VAG-a, bo te odczyty z panelu to mogą ci tylko namieszać.

VAG-iem sprawdź błędy a potem należy popatrzeć w bloki wartości mierzonych.

Opublikowano

nie bo LO to i tak jest wieksza temp niz O stopni C....

Opublikowano
  • Autor

Właśnie wraciłem od kolegi mechanika i po podłączeniu komputera ST8000 wykazało uszkodzenie SERVO-MOTOR lub BRAK NAPIęCIA.

Więc trzeba chyba sie dobrać do tego servomotoru.

Opublikowano

nie bo LO to i tak jest wieksza temp niz O stopni C....

Nie.

LO zamyka klapkę regulacji temp. powietrza i powietrze jest brane tylko z zewnątrz i nie miesza się z ciepłym z nagrzewnicy.

Co do urządzenia to chyba ST 6000 :wink:

Opublikowano

miałem ten sam problem ciagle cipłe powietrze odesłałem sterownik klimatronika do kolesia który reklamowal sie na allegro i teraz wszystko ok mialem jeszcze przy okazji problem z nadmuchem centralnym i na nogi tylko wiało na szybe wszystko teraz działa

uzupełnij profil

Opublikowano
  • Autor

Właśnie znalazłem na allegro gościa. http://moto.allegro.pl/item187901126_187901126.html

A czy sami nie możemy sobie pomóc ? Jak się te sterowniki programuje ?[br]Dopisany: 26 Maj 2007, 19:09 _________________________________________________PS.

Znowu moja żona mówi że jak miałem spalone żarówki od podświetlenia wyświetlaczy to klima chłodziła. Przestała jak rozebrałem panel i wstawiłem diody czerwone na podświetlenie. Hmmmmm, czyżbym coś spier.....?

Opublikowano
A czy sami nie możemy sobie pomóc ? Jak się te sterowniki programuje ?

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=3521.0 - wystarczy poprawić zimne luty i tam masz to opisane!! Po prostu zwykły naciągacz. Ciekawe, czy wie, co to VAG-COM! :bicz:

Opublikowano

te namiary co znalazłes to wlasnie ten sam koles wspominał wlasnie telefonicznie ze poprawiał zine luty

Opublikowano
  • Autor

To poprawiłem zimne luty - niech to szlak !!!!!!

teraz mi nie działaja niektóre przyciski, błędów jest 6 a miałem 2 :( lux popier.... to

Opublikowano

To poprawiłem zimne luty - niech to szlak !!!!!!

teraz mi nie działaja niektóre przyciski, błędów jest 6 a miałem 2 :( lux popier.... to

:rolleyes:

No to ładny z ciebie pechowiec. :evil: Jakie ci błędy wyrzuca.

Może przesadziłeś z lutownicą i coś się wy...ło (zepsuło).

Opublikowano

u mnie pokazuje w climatronicu pod 1c blad 50.3 a na vagu: 271 (nie osiagnieta wartosc adaptacji - doladowania) oraz 3855 (nieznany nr bledu. sygnal zwarty do plusa). na vagu nie chca sie usunac bledy :( objawy te same co kolega witux