Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 ASB] 3.0 tdi Audi Exclusive, Milltek, Kiera RS5, BOSE, MS Design DTM, pedały RS4, srabilizatory RS4, hamulce S4, skóry Valcona Black/Cognac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

w jakie okolice mierzysz :naughty: o coolery popytaj SIDA :wink4:http://www.s4sid.pl/7685.html

Nie wiem na ile poprawi egt wydech, ale mam nadzieję, że 300ps pęknie. Chcę jeszcze z dołu ściągnąć nm tak aby przy 1800-2000rpm było w okolicach 500-520 a max dopiero od 2600-2800.

Opublikowano

Korekte zrobilbym jednak u Witka...

Goodhope zrobi Ci korekte? Mysle, ze raczej nowy soft.

Czemu te coolery z RS4? Szkoda kasy moim zdaniem. Poza tym trzeba je przerobic.

Ja sie nie znam, ale w 300PS na ori coolerach to nie wierze :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Korekte zrobilbym jednak u Witka...

Goodhope zrobi Ci korekte? Mysle, ze raczej nowy soft.

Czemu te coolery z RS4? Szkoda kasy moim zdaniem. Poza tym trzeba je przerobic.

Na 100% jeszcze nie wiem czy Pleszew czy Warszawa. Na razie nie mam pretekstu do wyjazdu do stolicy, a tak specjalnie jechać to większe koszta. Obie firmy to dobrzy fachowcy. Na good hope nie widziałem aby ktoś narzekał a też robią dużo ASBeków z pozytywnym skutkiem.

No z coolerami jest mały problem bo wiem, że trzeba przerabiać, szczególnie lewy w 3.0 jest niestandardowy bo ma dwa odejścia od dołu a nie tak jak w większości jedno.

Myślałem też o centralnym coolerzez z Q5,A5 jest niski i raczej ładnie by się wpasował pod belkę, ale w 3.0 z przodu jest pompa ABS i trzeba by było znaleźć dla niej nowe miejsce. [br]Dopisany: 11 Luty 2011, 11:17_________________________________________________

Ja sie nie znam, ale w 300PS na ori coolerach to nie wierze :tongue4:

Podobno na większym wydechu i seryjnych coolerach (są większe niż w B7) w A6 C6 3.0 tdi jest to możliwe :mysli:

Opublikowano

no to czemu nie kupisz coolerow z A6, albo Q7 3.0TDI ?

nie baw sie w RS4, bo kosztuja min. 900PLN, a z A6/Q7 kupisz 2 szt za 400-500PLN.

Opublikowano
  • Autor

no to czemu nie kupisz coolerow z A6, albo Q7 3.0TDI ?

nie baw sie w RS4, bo kosztuja min. 900PLN, a z A6/Q7 kupisz 2 szt za 400-500PLN.

Taka opcja wygląda rozsądnie, muszę obadać sprawę. Ale też myślę nad tym z Q5 :mysli: muszę pomierzyć dokładnie, ale to już po urlopie, bo praktycznie na wylocie już jestem.

Opublikowano

Najpierw sprawdz, czy cos wiekszego Ci wejdzie z boku :) - bo to wcale nie jest takie oczywiste...

Opublikowano
  • Autor

Najpierw sprawdz, czy cos wiekszego Ci wejdzie z boku :) - bo to wcale nie jest takie oczywiste...

Jak wymieniałem zderzak to się przyglądałem, aczkolwiek nie nazbyt dokładnie :wink4:

Opublikowano

O, to nie wiedziałem, że w 2005 też były z DPFem :)[br]Dopisany: 09 Luty 2011, 15:52_________________________________________________No więc wydech zamówiony. Teraz tydzień będę na nartach, a jak wrócę będzie montaż :kox:

Cholera na nartach tez bym pojezdzil :kox: w tamtym roku bylem :decayed: w tym niestety nie da rady :confused4: i atomy sie kurza :decayed:

wracajac do wydechu Milltek :notworthy: koniecznie nagraj filmik :kox:

Mam nadzieje, ze bedziesz bardzo zadowolony :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

Wróciłeś? Co z tym wydechem? :kox:

Opublikowano
  • Autor

Wróciłeś? Co z tym wydechem? :kox:

Jestem już, i co najważniejsze w jednym kawałku :kox: a byli tacy, którzy helikopterem ze stoku wracali :kox: :kox: :kox:

Fotka z trasy w tamtą stronę :wink4:

IMG_1080.jpg

Wydech już leży w garażu, na razie ogarniam zaległości w firmie, jak będzie możliwość to założę w sobotę, jeśli nie to dopiero w następnym tygodniu :wallbash:

.... ale błyszczy się jak psu jajca :kox: :kox: :kox: będzie trzeba trochę przerobić podejście pod DPF'a bo jest zrobione pod cata, w sumie to tylko paręnaście cm pod innym kątem, bo w ASB DPF jest połączony bezpośrednio z katalizatorem.

BTW. Po roku czasu cały czas jestem pod wrażeniem jak to auto jedzie, szczególnie przy przyśpieszaniu od 180 :kox:

Opublikowano

o matko jak ty szybko jeździsz :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

o matko jak ty szybko jeździsz :rolleyes:

Dzisiaj dzieciak w sirocco 2.0TFSI myślał, że pewnie został objechany przez s4 z trumną na dachu :decayed: :decayed: :decayed: [br]Dopisany: 21 Luty 2011, 22:58_________________________________________________

czekamy na fotki :naughty:

a nie na movie :gwizdanie:

Opublikowano

Pokaz

Pokaz

Ps jakie miałeś średnie spalanie w autostradowej trasie?

Opublikowano
  • Autor

Ps jakie miałeś średnie spalanie w autostradowej trasie?

Trasa dokładnie 970km, z czego 95% po autostradzie. Wg fisa wyszło 10,3 przy 2 osobach dorosłych + dziecko 10L + bagaże + pełen box ze sprzętem. Wolno nie jechałem ale ze względu na boxa starałem się nie przekraczać 200km/h. W tamtą stronę realnie wyszło 2 pełne baki + ok 15L. Z powrotem było z górki, wyszło 1 + 3/4 baku.

Opublikowano

Bardzo dobry wynik, mój klekot BKE z thulem i 3 osobami spalal w takich warunkach ok 8l :good:

Opublikowano
  • Autor

Sam się zdziwiłem, że wyszło tak dobrze, latem jak jechałem do Włoch wyszło jakoś 2-3L więcej, ale wtedy było bardzo ciepło, coolerki nie wyrabiały no i jechałem szybciej.

Opublikowano

3.0TDI na trasie 12-13L ? OMG :decayed:

Opublikowano

3.0TDI na trasie 12-13L ? OMG :decayed:

no prosze cie...ale jak on zapindalał... pod 200 km/h to u Ciebie w benzynie licz 15-16 ;p