Thom4s Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 Tak, jak w temacie, widziałem już kilka takich samochodów sprowadzonych z USA z mniejszą niż dają w urzędzie tablicą rejestracyjną, która wygląda mniej więcej tak: Tutaj link do ogłoszenia -> http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10693508 Jeśli ktoś wie coś na ten temat to proszę o podzielenie się wiedzią bo chętnie bym sobie taką sprawił, gdyż mam samochód z USA i kwadratowa nie wygląda za ciekawie - jest po prostu za duża, a klapy specjalnie nie będę zmieniał.
mcm Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 w oryginale takich nie robią, więc pewnie samoróbka, a co za tym idzie - mandacik
1991Kamil Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 Mnie sie wydaje, że można zamówić sobie taką "kwadratową" tablicę na tył. Widziałem już parę aut z takimi blachami.
Yelo Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 Jeżeli dostaniesz taką z Wydziału Komunikacji, to wszystko ok, a jak nie - to nie można na tym jeździć.
Hugo Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 w oryginale takich nie robią, więc pewnie samoróbka, a co za tym idzie - mandacik Jak nie , jak tak
Thom4s Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Opublikowano 26 Listopada 2009 w oryginale takich nie robią, więc pewnie samoróbka, a co za tym idzie - mandacik Jak nie , jak tak Jak tak, skoro mi w wydziale powiedzieli, że nie ma innych oprócz kwadratu (tzn. mniejszych)... :gwizdanie: Specjalnie byłem się pytać czy można np. na zamówienie itp. Jakieś szczegóły Hugo?
Hugo Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 A to na tych zdjęciach tablica jest mniejsza niż z urzędu ??
Thom4s Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Opublikowano 26 Listopada 2009 A to na tych zdjęciach tablica jest mniejsza niż z urzędu ?? No raczej...... Tu masz zdjęcie mojej:
Guregoru Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 A to na tych zdjęciach tablica jest mniejsza niż z urzędu ?? Na zdjęciach to ona przede wszystkim nie jest kwadratowa tylko lekko prostokątna :gwizdanie:
akjam Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 A to na tych zdjęciach tablica jest mniejsza niż z urzędu ?? Na zdjęciach to ona przede wszystkim nie jest kwadratowa tylko lekko prostokątna :gwizdanie: Dokładnie tak, lekko prostokątna i wydaje mi się, że nie ma takiej opcji z Urzędu Komunikacji...
Guregoru Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 A to na tych zdjęciach tablica jest mniejsza niż z urzędu ?? Na zdjęciach to ona przede wszystkim nie jest kwadratowa tylko lekko prostokątna :gwizdanie: Dokładnie tak, lekko prostokątna i wydaje mi się, że nie ma takiej opcji z Urzędu Komunikacji... Ja nigdy nie słyszałem o niczym takim a raczej na zamówienie nie można sobie rozmiarów zmieniać bo dokładny wymiar jest pewnie opisany w setce ustaw
Thom4s Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Opublikowano 26 Listopada 2009 Czyli wychodzi na to, że wszyscy którzy używają takich tablic narażają siebie na mandacik. Kwestia jest taka, że widziałem już parę samochodów na Allegro, live, nawet na forum kilka osób takie ma i wszystkie wyglądają pod względem rozmiarów jednakowo.
mcm Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 w oryginale takich nie robią, więc pewnie samoróbka, a co za tym idzie - mandacik Jak nie , jak tak no niestety nie :>[br]Dopisany: 26 Listopad 2009, 22:14_________________________________________________oto wymiary standardowe (urzędowe): * Samochodowe jednorzędowe (dla samochodów i przyczep) – 520 × 114 mm * Samochodowe dwurzędowe (dla ww. pojazdów jako tylne) – 305 × 214 mm * Motocyklowe (dla motocykli i ciągników rolniczych) – 190 × 150 mm * Motorowerowe (dla motorowerów) – 140 × 114 mm
mcm Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 ta nie, nie ta wielkość liter te tablice to chyba typowo "zlotowe", żeby się autko lepiej prezentowało
Nosfer Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 Gdzie kiedyś na forum był poruszany podobny temat.. Ktoś rozpisywał się na temat małych tablic rejestracyjnych, że jeśli w urzędzie uprawdopodobni się, że taka tablica jest Ci potrzeban z jakiś tam wzgędów to jest możliwe zamówienie takiej.. Nawet było foto. Kuwa nie pamiętam
Thom4s Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Opublikowano 26 Listopada 2009 Znalazłem jednego forumowicza z taką tablicą. Pytałem go o to dawno temu, ale długo nie odpowiadał i zapomniałem o sprawie. Myślę, że to trochę wyjaśnia: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b7_juz_czas_na_black_pearl_20_t_quattro-t69866.0.html
Rekomendowane odpowiedzi