Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AHH] Czy to początek slizgania się sprzęgła?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegow i kolezanki.Mam mianowicie maly problem jak w temacie. Otoz chodzi mi o slizganie sie sprzegla.Od jaiegos miesiaca moze 2 miesiecy zauwazylem w mojej a4 ze na biegach od 1 do 3 auto nieprzyspiesza tak jak powinno.to znaczy obroty wskakuja normalnie 3000 i wiecej ale na pierwszym biegu nie pojade szybciej niz 30km/h nawet przy obrotach 4000tys. na 2 biegu ledwo osiagne 75km/h a 3 to juz tylko 95/100 czasami. no i oczywiscie obroty normalnie Jak juz autko sie rozbuja to 4 i 5 bieg dzialaja bez problemu.Jednak redukcja na 3 znouy nie daje efektu.Wiec staram sie niewyprzedzac No chyba ze z gorki mam :> Moja a4 to 1.9 Tdi. 1995r Bylem u jednego mechanika ktory stwierdzil ze to poczatki slizgania sie sprzegla.Ale nie byl zbytnio przekonowujacy wiec niezostawilem mu autka Bo akorat wyszlo by ze to nie sprzeglo Wiec szkoda pieniedzy w bloto wyrzucac.Moze ktos z was mial podobny problem i pomoze mi co z tym fantem zrobic.

dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano

Mi jak sie ślizgało to zwłaszcza na wyzszych biegach, np jadac na 4 biegu 50-60km/h wciskałem do opru pedał gazu i efekt był taki że obroty rosły dosc szybko, a auto góra o 10km/h przyśpieszało i w trakcie słychac było po obrotach ze sprzegło nie dawało rady

Opublikowano

koledze na 100% ślizga się sprzęgło

Opublikowano

Kolego zrób tak zapal silnik zaciągnij ręczny i spróbuj ruszyć jeśli auto zgaśnie to sprzęgło się nie ślizga a jeśli obroty wzrosną a silnik nie zgaśnie sprzęgło do wymiany :cool1:

Opublikowano

Kolego zrób tak zapal silnik zaciągnij ręczny i spróbuj ruszyć jeśli auto zgaśnie to sprzęgło się nie ślizga a jeśli obroty wzrosną a silnik nie zgaśnie sprzęgło do wymiany :cool1:

Nie jest to miarodajne...U mnie auto gasło a po wyjęciu sprzęgła był praktycznie tylko pył...

Pozdro :hi:

Opublikowano

Kolego tak tez probowalem nie jedno krotnie

.Ale to nie jest jedno znaczne Obroty sie niezwiekszaly a ze zgasnieciem dochodzilo prawie przy koncowce sprzegla.Dzis blem u jeszcze jednego mechanika i stwierdzil to samo co pierwszy Ze poczati slizgania sie sprzegla.Wiec po owym rou sie biore za wymiane.Pozdrawiam