maryś Opublikowano 22 Maja 2007 Opublikowano 22 Maja 2007 Witam. W swoim autku wymieniłem rozrząd. Jeżdziłem dwa dni i chodził normalnie. Potem wymieniłem filtr paliwa i zaczeło się. Teraz mam problemy z odpalenie. Czasami muszę kręcić i kręcić. Mam pytanko. Co za przyczyna? Czy filtr paliwa trzeba wymieniać w specjalny sposób. Czy kąt wtrysku? Która pozycia w VAGu to kąt wtrysku? Kiedyś miałem podobny problem w 1.9TDI 1Z. wymieniłem filtr paliwa zapaliłem. Chodził pare minut a potem zgasł i pół dnia się męczyłem żeby go odpalić. uzupełnij profil !
spanky Opublikowano 22 Maja 2007 Opublikowano 22 Maja 2007 Witam. W swoim autku wymieniłem rozrząd. Jeżdziłem dwa dni i chodził normalnie. Potem wymieniłem filtr paliwa i zaczeło się. Teraz mam problemy z odpalenie. Czasami muszę kręcić i kręcić. Mam pytanko. Co za przyczyna? Czy filtr paliwa trzeba wymieniać w specjalny sposób. Czy kąt wtrysku? Która pozycia w VAGu to kąt wtrysku? Kiedyś miałem podobny problem w 1.9TDI 1Z. wymieniłem filtr paliwa zapaliłem. Chodził pare minut a potem zgasł i pół dnia się męczyłem żeby go odpalić. prawdopodobnie zle wymieniony filtr paliwa co spowodowalo zapowietrzenie sie ukladu paliwowego ... inna przyczyna ta zakup filtra nie od tego modelu badz tez kupiles uszkodzony egzemplarz ...
maryś Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Opublikowano 22 Maja 2007 Jak ewentualnie odpowietrzyć układ? uzupełnij profil !
marcin j Opublikowano 22 Maja 2007 Opublikowano 22 Maja 2007 A zalałeś filtr paliwkiem? To nie wystarcza, w 2,5 tdi to nie jest takie proste, tam jest vp44 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=8154.0 Powyższy link bardzo pomocny Z tego co się orientuje to w a4 AEL nie było, w A6 tak, uzupełnij profil, narazie to tylko wiem że jesteś nowicjusz i masz 12 wiadomości
bratpit Opublikowano 22 Maja 2007 Opublikowano 22 Maja 2007 zapowietrzony układ , jak najszybciej odpowietrzaj bo śmierc Vp44 może być blisko
maryś Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Opublikowano 25 Maja 2007 Już uzupełniłem profil. Ja mam AEL 5-cyl. rzędowiec. Dzięki za link ale u mnie jest inny filtr. Wkręcany tak jak filtr oleju. Są tam dodatkowe śrubki. Czy może nimi da się odpowietrzyć? A może w pompie jest jakiś odpowietrznik?
Rekomendowane odpowiedzi