Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 ASN] Kluczyk Banan z B7 do B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie niedawno żona uprała mi kluczyk i próbowałem dostać się do auta zapasowym, jednak pilot nie działał -

sprawdziłem VAGiem i centrala go nie widzi (baterię zmieniłem), wnioskuję że jest uszkodzony.

Postanowiłem dorobić sobie nowy i znalazłem na audizine DIY do zaimplementowania kluczyka z B7 do B6:

http://www.audizine.com/forum/showthread.php?s=8d7b4f2b246fbee5cd3919b69fabe19a&t=199643

http://www.audizine.com/forum/showthread.php?t=264749

Ciekawe jednak że w żadnym z tych tematów nie jest wyjaśniona kwestia częstotliwości pracy pilota. Parę osób tam twierdzi że kupili od tak kluczyki na ebay i po rezaniu IMMO działają. Sprawdziłem na allegro - większośc kluczyków od B7 (banany) to 315, 433 lub 434 Mhz. Ja na swoim od B6 mam napisane 433,92Mhz tzn, że piloty od B7 nie będą u mnie działać chyba że centrala pracuje na jakimś szerszym zakresie częstotliwości.

Czy ktoś z was rezał już coś takiego?

Pozdro!

Opublikowano

musisz miec klucz na 433,92Mhz żaden inny nie bedzie pracował

Opublikowano

jest jeszcze opcja przelozenia srodka ze scyzoryka do banana

Opublikowano

Sorry, że odgrzeję kotleta. Czy może ktoś napisać jak to jest z tym kluczykiem od B7 do B6, czy można banana od B7 zaprogramować do B6? Ewentualnie czy można przełożyć elektronikę ze scyzoryka B6 do obudowy z B7? Jeśli tak to czy potrzeba coś rezać?

Opublikowano

Według ETKA kluczyk o numerze 8E0837220Q pracuje na częstotliwości 433,92 MHz-434,42 MHz

Czyli teoretycznie można go dopasować do A4 B6.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

ja u siebie mam zaprogramowanego banana z b7 z końcówką K i 433 MHz a MK z końcówką BD i wszystko działa. Na przekładanie środka nie ma co liczyć inny kształt nie wejdzie do obudowy z b6

Opublikowano

To ja musze tez powalczyć z tematem.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano
Według ETKA kluczyk o numerze 8E0837220Q pracuje na częstotliwości 433,92 MHz-434,42 MHz

Czyli teoretycznie można go dopasować do A4 B6.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Teoretycznie, ale ciekawe jak praktycznie. Czy ktoś jeszcze może to potwierdzić?