Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zmiana bateri- pilot nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam klubowiczów,

sparawa wyglada tak- pilot slabo juz lapal centralny bo tylko z bliska i nie zawsze z a pierwszym razem... wiec wymienilem baterie. i pojawil sie problem bo nie dziala pilot. czytalem, szukalem, o synchronizacji pilota ale znalazlem ze 3 rozne wersje jak to zrobic i szczerze nic nie dziala ... nie wiem moze cos robie zle. wiec dlatego prosze o najprostrza instrukcje jak krok po kroku, co po czym i jak wciskac,przekrecic zeby to ustrojstwo zaczelo dzialac.

dodam ze kluczykiem normalnie otwieram auto, domykanie tez dziala, baterie sprawdzalem juz 3 razy czy sa dobrze wlozone. a no i kluczyk to tak zwazny scyzoryk. nie mam alarmu ani czytnikow podczerwieni w slupkach.

POMOCY, z gory dziekuje

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

mialem to samo...

wcisnij ten guzik w kluczyku ktorym otwierasz samochod i trzymajac to przekrec na zaplon ale nie zapalaj. Potrzymaj tak 3 .. 4 sekundy i wylacz zaplon

i teraz spróbuj juz normlanie otworzyc zamknac

U mnie to zadzialalo to moze u Ciebie tez bedzie - powodzenia

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli nie zadziała, to włóż kluczyk do zamka kierowcy, zamknij auto i w pozycji zamkniętej przytrzymaj któryś z przycisków na pilocie - migną kierunki, kluczyk się zakoduje.

Opublikowano

ewentualnie podjedz na spota w swojej okolicy-zagadaj z kims,kto ma Vaga-instrukcje,krok po kroku,znajdzisz w dziale "zrob to sam"(filmik) :wink4:

Opublikowano

próbowałeś takiej synchronizacji jaką opisują w instrukcji obsługi?

nowy1c.th.jpg

w prostych słowach: naciskasz guzior na pilocie i w ciągu minuty musisz normalnie przekręcić kluczykiem zamek w drzwiach :wink4: u mnie po wymianie baterii pomogło, a miałem podobny problem

Opublikowano

Jak jak wymieniałem baterię to chyba (o ile dobrze pamiętam) zrobiłem tak:

- kluczk w zamek do otwierania drzwi -> przekręcam kluczyk jakbym chciał zamknąć i wtedy jak to zrobię przytrzymuję przycisk (ok.5 sek) do zamykania -> przekręcam kluczyk jakbym chciał otworzyć i przytrzymuję przycisk do otwierania (ok.5 sek).

Potem wsiadam i odjeżdżam :)

Chyba tak to było.

Opublikowano

przytrzymuję przycisk (ok.5 sek) do zamykania -> przekręcam kluczyk jakbym chciał otworzyć

wyrywając z kontekstu to zrobiłeś dokładnie tak jak jest napisane w instrukcji :wink4:

• 1 rok później...
Opublikowano

Musze odgrzac tego zmarznietego kotleta :decayed: A jak ktos nie ma zamka w drzwiach i vagiem tez sie nie da to coa ma zrobic :gwizdanie:

• 1 rok później...
Opublikowano

ja zrobiłem tak jak kolega Gain tzn wszedłem do środka wsadziłem kluczyk do stacyjki nacisnąłem otwieranie na pilocie przekręciłem stacyjke ale nie odpalajac auta poczekałem 5 sek nastepnie wyciągnąłem kluczyk

i wszystko śmiga jak ta lala

Opublikowano

w kreta sie bawisz

Opublikowano

Ja mam takie pytanko jakie powinny być baterie w pilocie chodzi mi o oznaczenia

Opublikowano

to zalezy jaki masz pilot. bo np. w pilocie od tv sa AAA :grin:

Opublikowano

Tam siedzi bateria o ozn. CR2032 3V, przynajmniej tak jest u mnie:wink:

Opublikowano

U mnie też CR2032 3V wczoraj wymieniałem i z programowaniem poczyniłem jak kolega Gietas124 wszystko śmiga jak ta lala.

IMG_0738.jpg