Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chlodzenie Intercoolera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

>Spanky A masz może możliwość zhamowania ze starym i z nowym nadkolem?

niestety nie ..... ale zdam relacje (vagowanie) z temperatur w dolocie ....

p.s duzych przyrostów moczu bym sie nie spodziewal ... ;)

Opublikowano

Mam nadzeję że na hamowni będzie nadmuch powietrza na przód odpowiadający jeżdzie z 220 km/h na autostradzie :decayed:, bo inaczej to nie ma sensu taki pomiar :mysli:

Opublikowano

MarEsp tutal rozwiazaniem bylaby hamownia Rogala. Paraetry masz mierzone w warunkach drogowych.

Opublikowano

Ciekawe ciekawe ... czekam na konkrety w postaci liczb i wykresów

Opublikowano

Ciekawe ciekawe ... czekam na konkrety w postaci liczb i wykresów

bedą ... juz niedługo .... [br]Dopisany: 30 Lipiec 2007, 13:12 _________________________________________________nadkole juz założone ... :dance: niestety urwałem kabelek od interfejsu i nie zrobilem pomiarów temperatury w dolocie ....

ale niedługo bedzie nowy zestaw pomiarowy to podziele sie wynikami ... :naughty:

Opublikowano
zabawki już skompletowane
Spanky, a co Ty kombinujesz jeśli można wiedzieć . Małe OT sorki. wklejcie wykresy to i może ja sie skuszę jak to coś da!!
Opublikowano

Spanky, a co Ty kombinujesz jeśli można wiedzieć . Małe OT sorki. wklejcie wykresy to i może ja sie skuszę jak to coś da!!

to o czym mowa jest w tym temacie : nadkole z S4 B5 do A4 B5.

Cały czas liczę na wykresy... :przebiegly:

Opublikowano
zabawki już skompletowane

próbuje z goowna zrobic pyszne ciasto ..... :mysli:

o efektach napewno poinformuje .... ale niespodziewaj sie ciasta od Blikle'go ... ;)

koniec OT

Opublikowano

spanky czekamy ! :th:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Spróbuję ożywić trochę wątek, bo gra wydaje się warta świeczki w związku ze zbliżającym się latem. Mam taki pomysł: może dodatkowo oprócz nadkola od S4 doprowadzić w jakiś sposób nawiew na IC z zewnątrz? Co o tym sądzicie. Może ktoś próbował wykonać coś takiego i może podzielić się doświadczeniem? I jeszcze jedno. Jak można zmierzyć VAGiem temperaturę na dolocie turbiny – który to blok pomiarowy?

Opublikowano

butla z co2 rurka zkierowana na IC :kox:

Opublikowano

butla z co2 rurka zkierowana na IC :kox:

Akurat z takim rozwiązaniem miałem styczność i wiesz co się działo - auto gasło...bo gaz dostawął się do filtra powietrza i zasysał co2 zamiast tlenu...

Opublikowano

Jak można zmierzyć VAGiem temperaturę na dolocie turbiny – który to blok pomiarowy?

blok 007

Opublikowano

Spróbuję ożywić trochę wątek, bo gra wydaje się warta świeczki w związku ze zbliżającym się latem. Mam taki pomysł: może dodatkowo oprócz nadkola od S4 doprowadzić w jakiś sposób nawiew na IC z zewnątrz? Co o tym sądzicie. Może ktoś próbował wykonać coś takiego i może podzielić się doświadczeniem? I jeszcze jedno. Jak można zmierzyć VAGiem temperaturę na dolocie turbiny – który to blok pomiarowy?

Z zewnątrz?

Przeciez jest już kierownica powietrza w kazdym aucie z T ...

Opublikowano

Z zewnątrz?

Przeciez jest już kierownica powietrza w kazdym aucie z T ...

chyba koledze chodziło o zwiekszenie otworu doprowadzajacego swiezy tlen do IC ... :mysli:

Opublikowano

chyba koledze chodziło o zwiekszenie otworu doprowadzajacego swiezy tlen do IC ...

Może zdjąc te kierwonice całkowicie?

Opublikowano

Jak można zmierzyć VAGiem temperaturę na dolocie turbiny – który to blok pomiarowy?

blok 007

możesz podać jakieś dokładniejsze namiary? 007 to grupa w blokach silnika? jeżeli tak to która pozycja (słabo u mnie z angielskim)

Opublikowano

blok 007

możesz podać jakieś dokładniejsze namiary? 007 to grupa w blokach silnika? jeżeli tak to która pozycja (słabo u mnie z angielskim)

tak w silniku ...

[intake temp]

chyba koledze chodziło o zwiekszenie otworu doprowadzajacego swiezy tlen do IC ...

Może zdjąc te kierwonice całkowicie?

duzo to nie da :confused4: ... bo przepływ blokuje maly otwór w zderzaku oraz halogen [mowa o B5 po drugim lifcie]

Opublikowano

duzo to nie da :confused4: ... bo przepływ blokuje maly otwór w zderzaku oraz halogen [mowa o B5 po drugim lifcie]

W B6 podobnie...

Opublikowano

blok 007

tutaj jest zaznaczone :

5e75e54c4e5ec42b.png

Można pobawić się i porobić takie wykresy, popatrzeć jak auto zachowuje się w drodze (temperatury)

t1rt6.png

http://www.a4-klub.pl/smf/turbo_chiptuning_i_tuning_mechaniczny/cooler_od_a6_25_tdi-t11992.0.html;msg151425#msg151425