fenderr24 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Witam Przepraszam że pomnownie odgrzewam temat który na forum pojawiał się wiele razy. Podczas pracy silnika pojawia się rytmiczne metaliczne cykanie które wzrasta wraz z obrotam (około 3-4 na sekundę) objawy są na zimnym oraz ciepłym silniku, odpada vacum pompa (po wciśnięciu hamulca nadal cyka), koło dwumasowe raczej też nie (dzwięk pozostaje niezmienny po wciśnięciu sprzęgła oraz jazdy), jedynym podejrzanym pozostaje rozrząd ale dzwięk ustaje wówczas kiedy jadę na biegu i odciążam silnik puszczając gaz (hamując silnikiem). Silnik to ALH z przebiegiem 105000 rozrzą robiony 10000 temu łożyska w rolce napinającej pasek wielorowkowy wymienione oraz łożysko klimatyzacji, głównie użytkowany w mieście. Proszę o pomoc Pozdrawiam
GRazny Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 rozumiem że nie tylko podczas jazdy? na postoju też? bo ja wczoraj pozbyłem się cykania jak wyciągnąłem gwóźdź z opony :>
grzes1150 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Ja bym obstawiał szklanki :gwizdanie: chociaż ze słów to trudno odgadnąć. Radze odwiedzić mechanika z prawdziwego zdażenia niech obsłucha co go boli
nc-nc Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 zależy jakie to cykanie, mogą być szklanki, może być EGR. Ja bym proponował:
Rekomendowane odpowiedzi