Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Kontrolka świec żarowych i ESP.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!Jako że przywitał nas mróz i zima ,pojawiły sie problemy z autkiem ,a mianowicie rano odpalałem auto,kontrolki świec żarowych zgasły bez problemu,autko odpaliło,zaczekałem 8 min,silnik sie zagrzał,zdrapałem lód z szyb i ruszyłem,kontrolka od esp nie zgasła a kontrolka świeczek żarowych zaczeła migać,pomyslałem ze jest to spowodwane tym że silnik jest zimny wiec pojezdzilem autem troche ale dalej to samo.Prosze o wasze wskazówki co to może być i jak to zniwelowac ;) Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam!Jako że przywitał nas mróz i zima ,pojawiły sie problemy z autkiem ,a mianowicie rano odpalałem auto,kontrolki świec żarowych zgasły bez problemu,autko odpaliło,zaczekałem 8 min,silnik sie zagrzał,zdrapałem lód z szyb i ruszyłem,kontrolka od esp nie zgasła a kontrolka świeczek żarowych zaczeła migać,pomyslałem ze jest to spowodwane tym że silnik jest zimny wiec pojezdzilem autem troche ale dalej to samo.Prosze o wasze wskazówki co to może być i jak to zniwelowac ;) Pozdrawiam.

Sprawdź kolego czy świecą żarówki od STOPU w lampach. Ja miałem to samo ok 2 miesięcy temu. Okazało się że żarówki były spalone :good::hi:

Opublikowano

Dowiesz się jedynie jak podepniesz interfejs diagnostyczny VAG do samochodu.

Opublikowano
  • Autor

mam 2 spalone od stopu ,jade jutro wymienić i zobacze co sie bedzie działo hehehe

Opublikowano

sieemka

takie same są objawy jak padnie włącznik od świateł stopu

tak na przyszłośc ...

pozdro :hi:

Opublikowano

kontrolka esp - pewnie wylacznik stopu,

migajaca swiec zarowych tryb awaryjny sterownika silnika.

do podlaczenia VAG

Opublikowano

Ja miałem to samo i po wymianie czujnika światła stop (tego pod pedałem) wszystko zgasło.

Cena czujnika w intercars to około40 zł

Opublikowano

wymiana max 10 minut

Opublikowano

Ja miałem to samo i po wymianie czujnika światła stop (tego pod pedałem) wszystko zgasło.

Cena czujnika w intercars to około40 zł

No ale przeciesz kolega już napisał,że miał spalone dwie żarówki tak samo jak ja,więc przyczyna znaleziona :hi:

Opublikowano

No ale przeciesz kolega już napisał,że miał spalone dwie żarówki tak samo jak ja,więc przyczyna znaleziona :hi:

a co jesli problem nie zniknie ? może że wystąpiło to przy obniżeniu się temp to przypadek ale jest jeszcze jedna możliwość tak na przyszłość, jeżeli auto ma webasto dogrzewanie silnika i jest problem z żarnikiem który to odpala, także występują takie objawy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam panowie, otóż mam podobny problem. Po kilku minutach jazdy, dwa razy mignie kontrolka esp a pozniej juz swieci caly czas. Zgasze auto, zapale od nowa to znowu po kilku minutach to samo. Świecie zarowe nie migaja w ogole. Myślicie ze to może byc ten czujnik stopu? Dodam ze ABS po zaświeceniu kontrolki nadal dziala. A najgorsze ze VAG mi nic nie pokazuje ;/

Opublikowano

najprawdopodobniej winny za taki stan rzeczy u Ciebie CyRol jest spadek napięcia w instalacji, sam powinieneś wiedzieć w jakim mniej więcej stanie masz akumulator a na wszelki wypadek przeszlifowałbym czymś ostrym zaciski i klemy przy akumulatorze oraz spróbował przejechać się z wyłączonymi wszelkimi dodatkowymi odbiornikami energi elektrycznej i sprawdził co się wtedy będzie działo.