marczan500 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 witam... mam pytanie a nawet prozbe w pomocy doboru alarmu ktory chcialbym sobie zamontowac. ponizej sa strony allegro z tymi alarmami: 1. http://www.allegro.pl/item851149924_alarm_piloty_scyzoryk_logo_vw_skoda_audi_seat.html 2. http://www.allegro.pl/item847551996_sam_zamontuj_alarm_do_audi_a4_b5_1995_2000r.html nie znam sie na tym ale jak mam pojechac do jakiejs firmy i wstawic 3x droższy, a moze nie lepszy. [br]Dopisany: 15 Grudzień 2009, 20:30_________________________________________________kluczyk mam zwykły. a tu sprzedaja alarm scyzoryk tylko imobilizer przelozyc i grot dorobc.
karolasterka Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 ja też podpinam się pod te pytanie...
domjenick Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 oba są podobne w funkcjach-wiec tu trzebaby przy wyborze kierowac sie opiniami posiadaczy, a nie listą funkcji-popatrz na Feedbacki tych,ktorzy to kupili... do zamontowania alarmu wybierz dobrego elektryka,bo jesli zlecisz to komus,kto sie na tym kompletnie nie zna-to niedosc ze wyrzucisz pieniadze na alarm-to jeszcze niewiele to zmieni,zalozenie alarmu to jedno,a ukrycie wszystkich jego podzespołów to drugie-bardziej wazne
karolasterka Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 a jak z tym scyzorykiem? bo pytałem już goscia od dorabiania kluczy i on twierdzi ze nie kazdy da się dorobić bo niby szerokość grota sien ie zgadza czy jakoś tak, a mam zwykły kluczyk bez immo, a dodam ze alarmu nie mam tylko pilot z centralką( którą muszę zmienic bo czasami się zacina i nie gasi kierunków) więc podłączenie będzie już łatwiejsze bo wszystko jest
domjenick Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 szerokość grota sien ie zgadza grot i mozesz ze swojego klucza przelozyc i nic nie trzeba ciąć jak to nie masz immo? skąd ta pewność...
karolasterka Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 a gdzie ma być te immo w tym kluczyku jak to taki zwylkły najzwyklejszy kluczyk jest ( grot zalany w plastku bez mozliwości otwarcia )
domjenick Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 a gdzie ma być te immo w tym kluczyku jak to taki zwylkły najzwyklejszy kluczyk jest ( grot zalany w plastku bez mozliwości otwarcia ) pytam,bo immo w A4-to standard-pastylka pewnie jest tam w srodku tego klucza
karolasterka Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 oki to sie sprawdzi, ale ta szerokość grota to robi jakąś ważniejszą rolę bo na allegro jest sporo takich scyzoryków z opise uniwerasalne to znaczy ze mozna dorobic do każdego modelu, jezeli tak to gość od dorabiania kluczy wcale się nie zna
domjenick Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 na grocie masz symbol np HAA http://cgi.ebay.co.uk/Audi-Uncut-Flip-Key-Blade-New-Style-Remote-Short-Blade_W0QQitemZ260526398407QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item3ca8955bc7 tak wygląda i ta sama informacja powinna byc na pilocie z alarmu-jaki grot tam podpasuje
karolasterka Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 aha bardzo cenna wskazówka to sprawdze oznaczenie na swoim i jak będę szukać to scyzoryczek z takim samym symbolem...
Mariot Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 tylko ze te scyzoryki w tych alarmach sa marnej jakosci... niestety made in china... po taniości robione
carlos666 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 groty są twarde i ciutkę za wąskie. Lepiej kupić czysty grot oryginalny od kluczykarza, no chyba że oryginalnie masz scyzoryk to można z niego przełożyć. To samo tyczy się pastylki immo. Też można ją przełożyć z oryginalnego klucza. Jeśli nie jest to scyzoryk to wyjęcie pastylki immo z oryginału wiąże się z częsciowym zniszczeniem obudowy kluczyka oryginała.
karolasterka Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 tak mój grot kluczyka ma oznaczenie ah . a czy zwykły grot da sie przełożyć do scyzoryka i bedzie pasować? a mam tez pytanie z innej beczki.. bo moj sterownik od c. zamka ma takie wąskie wejscie na kostkę a te z allegro widzę ze jakieś szerokie to znaczy ze będę musiał na nowo chyba wszystko podłaczyć? i macie moze jakiegoś sprawdzonego allegrowicza od sterowników ze scyzorykiem?
Pretor Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Polecam ten drugi zestaw alarmu. Pół roku temu kupiłem podobny z centralnym i domykaniem szyb. Zamontowałem sam w dwie godziny i działa jak na razie bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi