rogal_79 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Panowie. Potrzebuję dostać sie do zaworu N75.. i nie wiem jak, czyli co zdemontować, żeby byłoto możliwe odkręcić, bez jakiś poważnych uszkodzeń rąk. Chciałbym również podkreślić że jestem totalnym laikiem, wiec prosze o jak najprostszą odp.
seba1-2 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 jedz do mechanika i po problemie, a tak na poważnie to 2min i masz go w ręce, dwoma nakrętkami jest przykręcony
keżor Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 10 nasadowa i działasz , jest przykręcony od góry i od dołu , troche rypania jest ale sie da zrobić . gdzie jest N75 mam nadzieje wiesz , żebyś se naprzykład syreny z alarmu nie odkręcił
rogal_79 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2009 gdzie jest to wiem. tylko już całe rece sobie podrapałem, a ten siedzi jak gdyby nigdy nic! próbowałem też zacząć od odpięcia przewodów i tez lipa, nie wiem jak mocno mam ciągnąc żeby nic nie wyrwać. z reszta jak probowałem wyciągnąc przewody to wyczułem jakby tam była mała dziurka w jednym na końcu tzn. przy wejściu w zawór, i teraz pytanie: czy to moze powodowac wpadanie autka w tryb awaryjny przy 3200 obr?
seba1-2 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 może a nawet musi bo n75 nie steruje bez podciśnienia, przez to wpada w awaryjny
rogal_79 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2009 jednak to nie dziurka. ale jak poruszyłem zawór okazało sie ze jeden (taki krótki wężyk) po prostu wyleciał, nie z zaworu, ale z innego miejsca, nie wiem jakiego . podejrzewam ze nie siedział jak powinien i to powoduje problem. ale oczywiście żeby rozwiac wszelkie wątpliwości musiałbym go podłączyć we własciwe miejsce i teraz prośba: Gdzie go mam włożyć?!! [br][br]Dopisany: 20 Grudzień 2009, 14:18_________________________________________________ widze że nie ma chętnego żeby mi pomóc... więc zrobie tak jak mi żona powiedziała i wsadze se go w d... haha a tak na poważnie, żadnych pomysłów?!
Sztomel Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 okazało sie ze jeden (taki krótki wężyk) po prostu wyleciał, nie z zaworu, ale z innego miejsca, nie wiem jakiego . podejrzewam ze nie siedział jak powinien i to powoduje problem. ale oczywiście żeby rozwiac wszelkie wątpliwości musiałbym go podłączyć we własciwe miejsce i teraz prośba:Gdzie go mam włożyć?!! a skąd my mamy wiedzieć skoro nie wkleiłeś tutaj żadnej fotki jak to teraz u Ciebie wygląda, wklej fotki z kilku ujęć to podpowiemy gdzie ma być wpięty, najprościej sprawdź to wg tego schematu, przypuszczam, że wypiął Ci się z rozgałęzienia : http://www.a6klub.pl/download.htm?id=6784&sid=5d63c50d7c19e3b38af9ba2aac4a9add
rogal_79 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2009 myśle że to ten http://img692.imageshack.us/img692/2672/nieszczesnywyk.jpg od rozgałęźnika do zasobnika, tyle że nie umiem namacać gdzie dokładnie w tym zasobniku.
Rekomendowane odpowiedzi