regis Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 proste pytanko ;p czy przez nagrzewnice płyn chłodnicy płynie cały czas? czy jest tam może jakiś elektrozaworek który reguluje przepływ płynu i tym samym temperaturę? jeśli tam nie ma elektrozwaoru to w takim wypadku stopniem ogrzewania steruje tylko klapa powietrza która albo puszcza powietrze przez nagrzewnice albo przez inny tunel ? rozumem że błąd 15.3 na kanale 1 kliamtronika to właśnie błąd tej klapy sterującej ? i jeszcze jedno, chyba musze nagrzewnice przepchać bo: ściągnąłem wąż powrotny płynu i płyn ledwo co ledwo się z niego lał, tzn bez większych problemów zatkałem go palcem ;p, na wejściu wąż był cholernie gorący a ten na wyjściu ledwo co letni- stąd moje pytanie o jakis elektrozaworek ;p nagrzewnice lepiej wypłukać czy wydmuchać np 6 atmosfer kompresorem ?
pawelc Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Obydwa przewody od nagrzewnicy powinny być gorące. Obieg wody jest cały czas taki sam. Masz zapchaną nagrzewnice. Nagrzewnice lepiej spróbować wypłukać. Ale wydaje mi się że to może nic nie dać, lepiej wymienić.
krzysztof61 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 nagrzewnice nalezy wyplukac w jedna i druga strone , to znaczy dac wode pod cisnieniem do dolotu a nastepnie do wylotu , zobaczycz co za syf wyplynie .
Daimos Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 elektrozaworu nie ma, nagrzewnica jest cały czas zasilana cieczą, przepłucz jak koledzy radzą
regis Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2009 wymieniłbym z miłą chęcią bo to ponoć koszty nie duże , oczywiście samej nagrzewnicy ^^ gorzej z samą operacja wymiany ;p jutro będzie dmuchanko-płukanko nagrzewnicy może jej jakiegoś kreta zaaplikować? czy ocet zagotowany :> ?
Rekomendowane odpowiedzi