Pikuś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Czy ktos uzywal takich o to parametrow: Parameter Description SVC (or GALA) - Speed-sensitive Volume Control (auto-volume compensation) effect VOL - Turn-on volume setting SENS - Station-scan sensitivity (DX/LOcal) RM - Radio Monitoring (whether radio should come on while cassette is rewinding or fast-forwarding) (OFF/ON) NAV - Navigation system audio mute amount TA - Traffic Announcement volume The volume of traffic announcements independent of music volume). This is applicable to radios with this capability, and operated in an area with such a service. Te wartosci mozna zmieniac po takiej kombinacji przyciskow: 1. Wylaczyc radio 2. Wcisnac i przytrzymac FM lub TP 3. Za pomoca pokretla VOL zmienia sie wartosci 4. Wciskajac FM lub TP przechodzimy do nastepnych ustwien 5. Wylaczamy radio i wlaczamy ponownie, nowe ustawienia zostaja zapamietane. Myslalem, ze za pomoca pierwszego parametru ustawie, czy tam uaktywnie funkcjie automatycznego zwiekszania sily glosu wraz ze wzrostem predkosci. Ale sa tam ustawienia od 0 do 5 i po zmianach nie zauwazylem zmian. Moze zle rozumiem ta funkcje, albo zle cos robie. Wszelkie sugestie mile widziane. :mrgreen: Dodam jeszcze, ze sa tam jeszcze inne funkcje, takie jak: 1) w ktorym glosniku ma byc slychac telefon 2) cos chyba do zmieniarki 3) wiecej nie pamietam :mrgreen:
spanky Opublikowano 20 Czerwca 2006 Opublikowano 20 Czerwca 2006 mam Concert'a ale nie probowalem (bo nie widzialem ze tak mozna ) .. moze jutro sie pobawie i zdam relacje co i jak .....
bronson Opublikowano 20 Czerwca 2006 Opublikowano 20 Czerwca 2006 SVC (or GALA) - Speed-sensitive Volume Control (auto-volume compensation) effect ja miałem takie coś w oryginalnym radyjku w meganie i działało ale z tego co pamiętam to w instrukcji radia było coś o konieczności podłączenia przewodu od licznika (prędkościomierza) radio musi mieć jakiś sygnał z zewnątrz o prędkości auta... inaczej kicha...
Pikuś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2006 radio musi mieć jakiś sygnał z zewnątrz o prędkości auta... A nie chodzi tu raczej o chalas wewnatrz?? Moge sie mylic wiec nie bic. Bo przeciez mozna jechac z otwartymi szybami a mniejsza predkoscia. :mrgreen:
bronson Opublikowano 20 Czerwca 2006 Opublikowano 20 Czerwca 2006 A nie chodzi tu raczej o chalas wewnatrz nie wiem jak z fabrycznymi w audi..ale w renaultach było względem prędkości... gdyby względem hałasu to sobie wyobraź co by było jak by ci dzieciak zaczął ryczeć albo kumpel po 7 browarku beknął soczyście :mrgreen:
Pikuś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2006 gdyby względem hałasu to sobie wyobraź co by było jak by ci dzieciak zaczął ryczeć albo kumpel po 7 browarku beknął soczyście Ale przeciez to chyba nie nastepowalo nagle tylko stopniowo wiec mozesz temu zareagowac. :mrgreen:
jaca Opublikowano 22 Czerwca 2006 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Gala działa w zależności od prędkości jazdy ale przy ustawieniu najwyższego skoku nie sa to wartości mocno zauważalne ale wyczuwalne, kiedyś chyba w Oplu miałem coś takiego ustawionego to faktycznie dało sie szybko zauwazyć a nawet w ustawieniu na max głośność zwiększał się za mocno. W Audi działa to bardzo delikatnie - jedni sobie chwalą inni mówią ze to nic nie daje.
pet3r Opublikowano 26 Czerwca 2006 Opublikowano 26 Czerwca 2006 mam radio Delta i jest na nim napis gala (pod regulacja basu lub sopranu, nie pamietam) ale do tych funkcji nie moge sie dostac. czulosc wyszukiwania stacji radiowych ustawia sie u mnie bezposrednio z panelu - przyciskiem DX. mam tez pytanie zwiazane z przyciskiem TP - do czego sluzy i jak sie go uzywa???
Rekomendowane odpowiedzi