Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Zamarznięte spryskiwacze szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po świętach,

a więc moja sprawa wygląda następująco:

w wigilię wyjeżdżałem do rodziny w Lublinie i przed wyjzdem sprawdziłem bezpiecznik. Okazało się nę jest dobry, więc zalałem sobie płynu do butelki po płynie do okien i w drogę. Oczywiście aura nie sprzyjała i musiałem zatrzymywać się na "ręczne" mycie szyby ;( Nawet było ok, ale najgorzej to jak jakiś samochód przejeżdżał - musiałem w samej koszulinie uciekać przed ochlapaniem :)

No ale Audiczka sprawiła mi miły prezent na święta. Gdy dojechałem na miejsce postanowiłem jeszcze raz sprawdzić (tak odruchowo, od niechcenia) i JĄ usłyszałem :>

Wsio hula... widocznie powietrze podczas jazdy pomogło :good:

Dolałem zimowego płynu na max i zacząłem doceniać taki wynalazek jakim są spryskiwacze :)

Poprostu nie ma jak AUDI :hi:

No i gicio :)

Opublikowano

Witam po świętach,

a więc moja sprawa wygląda następująco:

w wigilię wyjeżdżałem do rodziny w Lublinie i przed wyjzdem sprawdziłem bezpiecznik. Okazało się nę jest dobry, więc zalałem sobie płynu do butelki po płynie do okien i w drogę. Oczywiście aura nie sprzyjała i musiałem zatrzymywać się na "ręczne" mycie szyby ;( Nawet było ok, ale najgorzej to jak jakiś samochód przejeżdżał - musiałem w samej koszulinie uciekać przed ochlapaniem :)

No ale Audiczka sprawiła mi miły prezent na święta. Gdy dojechałem na miejsce postanowiłem jeszcze raz sprawdzić (tak odruchowo, od niechcenia) i JĄ usłyszałem :>

Wsio hula... widocznie powietrze podczas jazdy pomogło :good:

Dolałem zimowego płynu na max i zacząłem doceniać taki wynalazek jakim są spryskiwacze :)

Poprostu nie ma jak AUDI :hi:

heheh, miałem tak samo, co jakieś 10 km musiałem wyskakiwać i zapodawać śnieg na przednią szybę, 3 kilometry przed domem, pompka odżyła

wcześniej też zalałem płyn na maxa

Opublikowano

u mnie przed świętami było -15 i zamarzły tylko końcówki pompki normalnie hulały, ale już się rozglądam za podgrzewanymi spryskami :evil:, bo bez sprysków jest masakra jeździć :disgust:

Opublikowano

to w 95 roku nie było podgrzewanych dysz??

Opublikowano

no u mnie niestety nie , a przy okazji nie wiecie czy dysze od a3 będą pasować :mysli:

Opublikowano

ja nie wiem, może etka by pomogła

Opublikowano

no właśnie na oko są podobne, ale numery w ETCE sa różne, tyle że róznią się chyba tylko oznaczeniem modelu

A4 8D0 955 988

A3 8L0 955 988

może podpasują :naughty: