Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Na tych stacjach nie tankuj! - Stacje ze złym paliwem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kontrola Inspekcji Handlowej pokazuje, że jest fatalnie.

Złe paliwo jest na stacjach w każdym województwie. Żaden samochód nie jest bezpieczny! Zanim zatankujesz przed wyjazdem na święta, zobacz listę skontrolowanych stacji - ostrzega dziennik.pl.

Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów ujawnił wyniki kontroli prowadzonej na 1500 stacjach od 15 stycznia do 30 listopada 2009 r.

http://www.sfora.pl/Na-tych-stacjach-nie-tankuj-Tu-jest-kiepskie-paliwo-a15205

Opublikowano

W którymś starym "Auto Świecie" był artukuł o tankowaniu i o ile dystrybutor zawyżał/zaniżał. Pisali do redakcji ludzie, którzy np. do samochodu ze zbiornikiem 50l wlali 54 litry.

Oni wybrali sobie kilka "podejrzanych" stacji. Tankowali zawsze 20 litrów i sprawdzali ile żeczywiście nalało. W niektórych przypadkach były dość duże odchyły.

Jak znajde to napisze o które stacje chodzi.

Opublikowano

kutwa jest tam stacja na której nieraz tankuje :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

Moich 2 stacji jeszcze nie sprawdzili, aż dziwne bo w okół miasta wymienione są wszystkie :disgust:, dali w łape :wallbash: Przynajmniej okoliczne zdrowe :good:

Opublikowano

moja też jest, ale przy ON jest "D" więc chyba git :rolleyes:

Opublikowano

W którymś starym "Auto Świecie" był artukuł o tankowaniu i o ile dystrybutor zawyżał/zaniżał. Pisali do redakcji ludzie, którzy np. do samochodu ze zbiornikiem 50l wlali 54 litry.

Oni wybrali sobie kilka "podejrzanych" stacji. Tankowali zawsze 20 litrów i sprawdzali ile żeczywiście nalało. W niektórych przypadkach były dość duże odchyły.

Jak znajde to napisze o które stacje chodzi.

ja mam jedna stacje w UK-do banki 5 litrowej wlalem 6,4 :kox: rachunewk na firme,ale jak przeczytalem juz po wszystkim-jeszcze 10 pensow za***ali...za niezaplacenie gotowka...po jakims czasie dowiedzialem sie,ze zostal napadniety ten CPn ,ale nikt jakos nie ucierpial,nikt nic nie widzial,kamery tez niczego nie zarejestrowaly-wajha,jak nic... :gwizdanie:
Opublikowano

ja mam jedna stacje w UK-do banki 5 litrowej wlalem 6,4

jeb...ni to tam też takie wały kręcą :blink: Ja słyszałem że Angole są zbyt leniwi żeby coś zakombinować :)

przy mojej stacji też jest "D" :decayed:

Opublikowano

Ja słyszałem że Angole są zbyt leniwi żeby coś zakombinować

...zgadnij,od kogo sie nauczyli... :gwizdanie:
Opublikowano

a na moim Shellu nie zbadali ON :disgust:

ale za to w pozostalych stacjach w Poz jest wszystko ok wiec tam pewnie tez tak bedzie...

Opublikowano

link nie działa

Opublikowano
  • Autor

link nie działa

Działa przecież :wink4:

Jak nie mozna wejsc to tu jest bezpośredni link do tabeli w pdf

http://www.uokik.gov.pl/download/Z2Z4L3Vva2lrL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kudjAvMTA1LzIvMS9saXN0YV9kb18zMF9saXN0b3BhZGFfMjAwOV9yLnBkZg

Opublikowano

link nie działa

Działa przecież :wink4:

Jak nie mozna wejsc to tu jest bezpośredni link do tabeli w pdf

http://www.uokik.gov.pl/download/Z2Z4L3Vva2lrL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kudjAvMTA1LzIvMS9saXN0YV9kb18zMF9saXN0b3BhZGFfMjAwOV9yLnBkZg

dziwne ... teraz rzeczywiście działa :embarrassed:

Opublikowano

Strach tankować co na niektórych stacjach. Takich kontroli powinno byc jak najwięcej bo stacje równo nas rzeźbią. W ub roku tankowałem na stacji Orlen w moim mieście naszego busa przed kursem. W baku 80 litrowym było na pewno min 8 litrów paliwa gdyż kontrolka rezerwy jeszcze się nie zaświeciła. Najpierw wlaliśmy paliwo do kanistra (20 l) a potem zaczeliśmy tankować auto. Pistolet odskoczył dopiero przy ok 115 litrach :shocked: Gdyby zbiornik paliwa był całkowicie pusty to wlalibyśmy 100 litrów (80 bak + 20 kanister) czyli zostaliśmy oszukani o min 20 litrów paliwa a raczej 20 litrów powietrze kupiliśmy w cenie ON. Gdyby temperatura nie wynosiła wówczas -15 oC to spuścilibysmy paliwo ze zbiornika i wezwalibyśmy policję lub jakąś inspekcję. Awantura na stacji nic oczywiście nie dała.

Opublikowano

przy mojej stacji też jest "D" :decayed:

Przy mojej też " Stacja Paliw Małyska i Wspólnicy Lipiany Południe S.J. LIPIANY 59-700 Bolesławiec (Bliska) " :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Dębliński Orlen no ku*U&^.

Jedzie człowiek zatankować teoretycznie najlepsze paliwo, płaci najdrożej w okolicy (nawet w warszawskich orlenach jest taniej) i jeszcze ch%^#& oszukują.

Opublikowano
  • Autor

Jedzie człowiek zatankować teoretycznie najlepsze paliwo, płaci najdrożej w okolicy (nawet w warszawskich orlenach jest taniej) i jeszcze ch%^#& oszukują.

Jak jest D to jest wszystko OK próbka spełnia wymagania rozporzadzenia MGiP :good:

Opublikowano

Uff, to dobrze bo już się wkurzałem.

Myślałem, że to spis stacji na których nie warto tankować. Chociaż to i tak nie zmienia faktu, że orlen w Dęblinie jest bardzo drogi.

Opublikowano

no widać, że ci działają na nerwy!!! :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

no widać, że ci działają na nerwy!!! :polew: :polew: :polew:

Pewnie myślałeś że literka D * paliwo do d*py :tongue4:

Opublikowano

Dokładnie, tak pomyślałem :embarrassed: