Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Kompletowanie głośników samochodowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeżeli kupisz głośnik mocniejszy od możliwości wzmacniacza to ten głośnik nie zagra na 100% tylko na tyle na ile pozwala moc tego wzacniacza

ja mam taki zestaw:

PB ES 5C - już nie produkuja, ale seria wyżej od S

skrzynia 17,5 litra, zamknięta, głośnik 25cm 300 RMS Re Audio SR 10D2

wzmacniacz U.S Amps XT 800.4

wzmacniacz jest jak widać produkcji amerykańskiej, to samo głośnik z suba, posiada realną moc która jest podana przez producenta, niestety te wszystkie wynalazki typu magnat, jbl, carpower, blaupunkt są produkowane w chinach a ich moc jest tylko na opakowaniu

jak widać, mam wzmacniacz słabszy od suba, ale gram tym 1.5 roku i jest dobrze, jedynie przód słabawy, nie robi szału

więc pakuj do drzwi 16cm, dobrze to wygłusz, podłącz narazie pod radio, lub jak wolisz, pod ten swój wzmacniacz, ale wtedy skrzynia nie będzie grała bo nie podepniesz ją pod radio :wink4:

ja bym kupił dobry wzmacniacz 4 kanałowy, podłączysz pod niego przód + skrzynie, a jak będzie Ci mało to kupisz głośniki na tył i podepniesz ten drugi wzmacniacz na sam tył

Opublikowano

fajny masz ten wzmacniacz :) a jesli moc glosnikow jest, dajmy 50 a wzmacniacza 60?[br]Dopisany: 27 Grudzień 2009, 16:44_________________________________________________wtedy dupka z max sluchania :confused4: Zdecyduje sie najpierw na jakies 16 a dopiero pozniej poszukam do nich wzmaka.

Opublikowano

a czy ktoś kiedyś słucha na max?

napewno nie, nawet na dyskotekach nie leci nigdy na max

ja jak na radiu mam do 32 skalę, to 22 jest max jaki słucham i naprawde potem już są duże zniekształcenia, a mam tak głośno i tak wali że bardziej to jest odpadnie klapy bagaznika i granie dla przechodniów niż dla siebie

więc nie bój nic, nic nie spalisz, będziesz zadowolony, kup dobry wzmacniacz, zawsze możesz go sprzedać

ps. możesz kupić używany np. ALPINE V12

ten mój zestaw dobrali znawczy z tego forum

http://www.tuningforum.pl/viewforum.php?f=8

poczytaj tam, tylko nie pytaj jako "zielony" bo skierują Cie do FAQ, tam jest podwieszony temat SPRZEDAM, KUPIE, ZAMIENIE, dużo fajnych klocków, za dobre pieniądze i pewny sprzet

Opublikowano

Stosując głośniki o impedancji 3 Ohm (zamiast 4 Ohm) można uzyskać nawet do 25% więcej mocy z tego samego wzmacniacza ![br]Dopisany: 27 Grudzień 2009, 17:04_________________________________________________ps. zainteresuj się tą stroną, tam wszystko kupowałem, przesyłki gratis, dobre sprzęty

http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,178,179&kid=179&pid=1096

Opublikowano

dzieki wielkie Stary :notworthy: poczytam i jak cos to sie odezwe :>

Opublikowano

kolego miro dawaj fotki jak bedziesz mial ja tej twojej zabawy :tongue4:

Opublikowano

Ok. Wlasnie wyruszam pokombinowac:)

Opublikowano

i jak tam kombinacje ? :naughty: bardzo mnie to tez interesuje jak Ci poszlo, to zdecyduje u mnie czy 13 czy 16cm glosniki w drzwi. A tak przy okazji zapytam; czy w tym linku co podaliscie koledzy o montarzu bez przerabiania boczkow - to czy ten 1 panel bialy duzy trzyma sie na tych 2 wkretach u gory ? i to wszystko - wystarczy ? Czy na tym sie nie trzyma caly gloisnik, moze mnie ktos naprowadzic.

PS sorki ze odkopalem temat z tamtego roku hehe :evil: Pozdrawiam.