Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pisk przy podnoszeniu szyby kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie koledzy i koleżanki :rolleyes:

Przy opuszczaniu szyby jest cisza jak makiem zasiał, a przy podnoszeniu uciążliwy pisk. Przesmarowałem prowadnice ale to nie pomogło. Może to silnik piszczy, a może macie inne sugestie?

Opublikowano

a może ziarenko jakiegoś kruszywa szoruje po szybie ??

Opublikowano

no to mam przykrą wiadomość dla ciebie kolego. otóż ten pisk powodują ślizgacze na prowadnicy i za parę dni będzisz je musiał wymienić.jak usłyszysz taki odgłos jak uderzenie kamyczkiem o szybę(przy podnoszeniu szyby) to znaczy że sie rozpadły na jakieś 3 części.i nie próbuj opuszczać szyby bo już jej nie podniesiesz.właśnie szukam tych ślizgaczy bo szybę od pasażera mam podpartą na dwóch listewkach drewnianych.a tak wyglądaja te dwa plastiki.są w całosci bo je posklejałem.ale jak je wyciągałem z prowadnic to na kilka części były rozwalone i musiałem je do kupy zebrac i skleić żeby wyglądały w całość.

e9630fe420b618d7.jpg

ten zaczep od lewej jest niekompletny bo nie znalazłem dwóch klimatów które zachodzą na prowadnicę ale ten drugi slizgacz jest kompletny.patrząc na obydwa klimaty widac różnicę.[br]Dopisany: 27 Maj 2007, 13:30 _________________________________________________

a może ziarenko jakiegoś kruszywa szoruje po szybie ??

też mi sie tak wydawało.ale zdziwko mnie złapało jak niedawno jadąc do pracy na popołudniówkę, kolesie robili rondo i kurzyło się od sprzętu drogowego no to szybciorem zamykam szybe a tu du.a.!!!!!i to jeszcze pikuś bo furaka zostawiam przy bramie. można powiedzieć na pastwę losu.i jak tu zamknąć szybę????????szczęście w nieszczęściu brachol miał na rano (bo robimy w tym samym zakładzie) to zamiast cisnąć na chate to kombinował jak tą szybę rozkminić. przyniósł mi te dwa gadżety na maszyne o któtych jest w/w poście.jedyne rozwiązanie to właśnie było zastosowanie tych dwóch podpórek drewnianych.(strach pomysleć jakby ktoś jechał na wakacje i przytrafiłoby się to komuś!zamiast wypoczywac i szukać jeziorka gdzie tu rozbic namiot, na mapie szukalibyśmy znaczku z kluczem)

Opublikowano
  • Autor

no to mam przykrą wiadomość dla ciebie kolego. otóż ten pisk powodują ślizgacze na prowadnicy i za parę dni będzisz je musiał wymienić.

Ale u mnie już parę tygodni piszczy, więc może to co innego. A czy u Ciebie davido piszczało jak szyba szła w dół i w górę?

Opublikowano

u mnie to franca piszczała a póżniej to było jak napisałem wcześniej.odgłos jakby ktos uderzył kamykiem w szybę.(ten odgłos to oznaczał juz lipę na calaka)obejrzyj dokładnie te dwa plastiki bo one trzymają szybę!!!!.nie życzę ci jak jadąc nagle szyba spadnie :shocked:.mogę cię zapewnić na 100% że to są te dwa plastiki!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

a moze jest to poprostu wina bardzo goracego powietrza :grin:

Opublikowano

a moze jest to poprostu wina bardzo goracego powietrza :grin:

dobre!!ciekawe co ma gorące powietrze z piszczeniem szyby przy zamykaniu??????

Opublikowano

obre!!ciekawe co ma gorące powietrze z piszczeniem szyby przy zamykaniu?????

Akurat ja mam taki przypadek, jak wyjezdzam z garazu samochodzik jest caly zimny, bawie sie szybkami i jest ok. Po kilku godzinach na sloncu, bawie sie szybkami i przy podnoszeniu czy opuszczaniu, zdarza sie im zapiszczec :D.

Opublikowano

U mnie piszczy tylko przy opuszczaniu (od jakiegos tygodnia).

Tylko ze u mnie wszystko wskazuje na to, ze piszczy, gdy szyba ociera sie o uszczelke (raz nawet sie podwinela). Generalnie - cieplo - piszczy, zimno - nie zauwazylem.

A.

Opublikowano

u mnie podobnie. piszczy przy opuszczaniu. Ja padał deszce i jest mokro to nie piszczy, ajak jest goraco i sucho to tak , ze aż ciarki przechodzą.

pozdrawiam

Opublikowano

koledzy jest coś takiego jak silikon w spraju bardzo fajna sprawa nic tylko popryskać uszczelki gdzie szyba sie posuwa i jak ręką odjoł -szyba śmiga jak po maśle(no chybo ze plastyki szlak trafił) :grin:

Opublikowano

u mnie również piszczy ale w końcowej fazie podnoszenia szyby i tylko wtedy kiedy jest ciepło!

Opublikowano

tylko, zeby potwierdzic. u mnie rowniez piszczy tyle ze przy opuszczaniu i w poczatkowej fazie. Ale rowniez tylko wtedy gdy jest naprawde goraco, takze jestem pewien ze to uszczelka. dzieki za rade z silikonem :cool:

Opublikowano
  • Autor

No i zrobiłem :grin: Kupiłem silikon w sprayu, popryskałem uszczelki i prowadnice po których porusza się szyba i na drugi dzień cichutko. Polecam i przypominam, że ustąpiło na drugi dzień, a nie od razu. 3majcie się.

Opublikowano

witam! u mnie ten sam obiaw, to piszczy uszczelka od zewnetrzenej strony! kiedys poprostu ja podchylilem i juz nie piszcala, ale oczywiscie robi sie cieplej, sucho szyba zmienia swoja oryginalna forme i mamy odglos piszczenia bo uszczelkia sie wygina do wewnarz!

czyli mowicie ze silicon w sprayu! ok, kupie jak bede w polsce! Pozdrawiam Jocker01

• 5 lat później...
Opublikowano

trzeba bedzie zakupic ten silicon a sanitarnym nie da rady?:grin:

Opublikowano
trzeba bedzie zakupic ten silicon a sanitarnym nie da rady?:grin:

Znalazłeś rozwiązanie problemu odkopując mega suchara :whistling:

Opublikowano

ta odkopałem bo piszczenie jest osłabiające:wink: