Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AKE] Proszę o pomoc "Rogalottiego" Chip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,proszę nie usuwać mojego wątku. Moja a4 2.5tdi 180 ma zmienione parametry silnika byłem w na hamowni i auto ma 180km...seryjną moc..moment rzekomo jest większy 380Nm(tak jest na wykresie) powiedziano mi że auto ma blokadę na pompie. a teraz pytanie do Ciebie...Jesteś w stanie to ogarnąć ?? i prosił bym o nr tel. Z góry dzięki

Opublikowano

Byl gdzies temat w stylu, pompa padla.. :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Niestety nic nie mogę znaleźć i czekam na odp fachowca który się tym zajmuje. głownie mi chodzi żeby z auta zrobić z 220km ...

Opublikowano

Napisz kolego PW albo zadzwoń do Rogala ( Witek ) będzie o wiele szybciej :good:

Opublikowano

Niestety nic nie mogę znaleźć i czekam na odp fachowca który się tym zajmuje. głownie mi chodzi żeby z auta zrobić z 220km ...

Nie zrobisz z AKE 220PS.

Maks co da sie wycisnac to w zaleznosci od egzemplarza 195-205PS.

Jesli masz auto z 2001 r. to powinienes miec jeszcze "wydajniejsza" pompe niz nowsze roczniki.

Pompy nie maja zadnych blokad... poprostu seryjne osiagi to prawie maks ich wydajnosci.

Z pewnoscia jesli chodzi o soft do 2.5TDI to nie znam lepszego fachowca niz Rogal.

Opublikowano

Witam,proszę nie usuwać mojego wątku. Moja a4 2.5tdi 180 ma zmienione parametry silnika byłem w na hamowni i auto ma 180km...seryjną moc..moment rzekomo jest większy 380Nm(tak jest na wykresie) (...)

Wnioskuję, że przed chipem auto nie było hamowane.

Jakim cudem Nm'y wzrosły a PS'y nie drgnęły skoro moment obrotowy i moc są ze sobą ściśle powiązane?: http://pl.wikipedia.org/wiki/Moment_obrotowy

Sprawdzałeś przed chipowaniem w jakiej kondycji jest silnik? (czy "trzyma" seryjne parametry?) Kto robił tego chipa? I jak to wyglądało?

Masz możliwość zrobienia logów?

Opublikowano
  • Autor

Byłem w Wawie u gościa który ma trochę pojęcia na ten temat i zrobił Logi.. Turbo jest w bardzo dobrej kondycji,brak jakichkolwiek nieszczelności w układzie,wałki też są ok bo były sprawdzane. Auto ma przejechane 170tyś i było sewisowane do końca(jestem drugim właścicielem). Wykres z hamowni pokazał 380NM i 182km. Przed chipem auto miało 176km. Kontaktowałem sie z Rogalem i powiedział że auto ma blokadę na pompie i z "Głową da się to ominąć" Po 5 styczniu Rogalotii ma walczyć z moją A4. Aż sam jestem ciekaw co będzie....

Opublikowano

Jakim cudem Nm'y wzrosły a PS'y nie drgnęły skoro moment obrotowy i moc są ze sobą ściśle powiązane?:

Co ty to za brednie piszesz??

Moment i moc są ze soba poiwiazane ale jeszcze wszystko zależy od obrotów dla przykladu:

Silnik może mieć 350Nm przy 2 tyś obr i osiagać moc 200km przy 4tys obr, inny silnik moze mić 420Nm przy 2 tys obr i też tylko 200km przy 4 tys obr.

Jest na to prost wzór:

P= M*n/7021

gdzie

P-moc w KM

n-obroty [obr/min]

M-moment obrotowy w Nm

Opublikowano
  • Autor

znajdę wykres i nap co i jak[br]Dopisany: 29 Grudzień 2009, 22:44_________________________________________________Trochę się zagalopowałem :)

Na wykresie mam tak:

Max moc[km/kw] 180.5/132,7

przy 3808obr/min

Max moment[NM]382

przy 2717obr/min

Max prędkość 149

Max obroty 4825

Śr.Moc 139,3km

Śr moment 321

Przełożenie 61

Opublikowano

Chłopakom na forum chodzi o logi z diagnostyki. Przyjedz w przyszłym tygodniu jak to ustalilismy zobaczymy co tam masz zrobione. Ale fakt faktem mozesz miec takie parametry juz po modyfikacji :-)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Poprost Witka o pare logowan, bo jesli wyszlo Ci w serii 170PS to cos ewidentnie niedomaga.

Moze to byc blachostka (np. przeplywomierz), ale rownie dobrze mechanika...

Opublikowano
  • Autor

Przepływke kupiłem nową w serwisie bo stara była odłączona....i po podlączeniu starej auto kiepsko szło..

Opublikowano

Postaraj sie nie inwestowac w wózz kolejnych pieniedzy dopóki go porzadnie nie zdiagnozujesz, czasami forsa idzie w błoto.

Z miłą chęcia shamuje 180tke zrobiona przez inna firme moze wkńcu bedzie pierwsza z moca na 220PS (po naprawie) :-)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Zadziało się coś w temacie??

Opublikowano

Z miłą chęcia shamuje 180tke zrobiona przez inna firme moze wkńcu bedzie pierwsza z moca na 220PS (po naprawie) :-)

Poczkaj... wymienie dwumasa i przyjade na hamowanie :decayed:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

jak sie zakonczyla sprawa ? ;)