Gość epadi Opublikowano 21 Czerwca 2006 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Jest problem z hamowaniem, a nie dysponuje zbytnio czasem (sesja egz.). Hamulce chodzą jak bez wspomagania hamulców - ciężko i przy mocniejszym łapaniu przez chwilke drży pedał, coś jakby ABS. Potrzebuje jakiś wskazówek.
bronson Opublikowano 21 Czerwca 2006 Opublikowano 21 Czerwca 2006 serwo... zawór serwa... ogólnie chyba nic więcej jak masz sztywny pedał...
Gość epadi Opublikowano 21 Czerwca 2006 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Wielkie dzięki. Gdzie to znajde i czy dam radę z tym sam powalczyć? Jak byś mnie trochę poprowadził w tym temacie to bym był wdzięczny.
Pikuś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Opublikowano 21 Czerwca 2006 A moze masz zapchany albo nieszczelny przewod od podcisnienia. W benzynie podcisnienie wytwarzane jest w ukladzie dolotowym, wiec szukaj przewodu od serwa do kolektora.
bronson Opublikowano 21 Czerwca 2006 Opublikowano 21 Czerwca 2006 tak jest w dieslu i w benzynie ale czy tak samo przewody idą nie wiem... jak ostatni raz mialem benzynowy silnik w skodzie faworit i problem z heblami to okazało się że właśnie zawór który jest na przewodzie (wężu) z silnika do serwa...
Pikuś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Opublikowano 21 Czerwca 2006 W dieslu jest tak zwana "gruszka", ktora tez miedzy innymi wspolpracuje z zaworem N75 i innymi. Dlatego jest gruszka, ze w dieslu jest wytwarzane za male podcisnienie w dolocie.
dark79 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Opublikowano 21 Czerwca 2006 w dieslu jest pompa która wytwarza podciśnienie, jak jest w benzynie to nie wiem, a co do diesla, czasami wystarczy w pompe wymienić jakiś tam plastyk który się wyciara i dalej wszystko smiga, a co do N75 to chyba raczej nie ma nic wspólnego juz szybciej z EGR
Gość epadi Opublikowano 22 Czerwca 2006 Opublikowano 22 Czerwca 2006 No dobra to może zapytam o koszty tego
Pikuś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Opublikowano 22 Czerwca 2006 No dobra to może zapytam o koszty tego Znalazles przyczyne, ze pytasz o koszta :?: Moze to tylko dziurawy przewod, albo tak jak u Murzyna tylko, ze on ma diesla, zsunol sie przewod.
Rekomendowane odpowiedzi