ges79 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2010 no to trzeba szukac jakiegoś magika niech kombinuje
pablo_9 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 jak ma odpowiedni sprzęt i wsady do liczników to powinien dać radę... dla zainteresowanych umieszczam zdjęcie jak ten dEF się przedstawia
ges79 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2010 dokładnie tak to wygląda [br]Dopisany: 03 Styczeń 2010, 12:58_________________________________________________
Chris86 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 ...(ogólnie to wgrał mi najpierw wsad z diesla to miałem niezłe jaja z prędkością i obrotami bo były zawyżone ale później wgrał poprawny wsad i jest OK) ....pozwoliłem sobie zacytowac twoja tresc. W czym problem..otoz Mam nowy program, od tego czasu gdy silnik sie zagrzeje na luzie obroty czasem dochodza nawet do 3 tys. Jeszcze jeden mankament - Wczesnie zbierał mi sie od 3 tys. (Ogien!) Teraz powiedzmy ze od 4 tys. Czy jest opcja ze mam program od diesla. Wczesniej nie miałem z obrotami problemu. Dz za info pozdrawiam
pablo_9 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Hmm... możliwe, że masz wgrany nieodpowiedni wsad... najlepiej sprawdzić to na kilka sposobów: 1. Wejdź na kody klimatronika i na kanale 28 (prędkość obrotowa silnika) porównaj to co na klimatroniku z tym co masz na zegarach, dla zobrazowania podam, że ja jak odpalałem silnik po nocy czyli załączało się ssanie to miałem przy wsadzie z diesla 1500RMP (gdzie ogólnie było ok.1100RMP) 2. Wejdź na kody klimatronika i na kanale 17 (rzeczywista prędkość auta) porównaj to co na klimatroniku z tym co na zegarach (równica powinna być nie wielka) dla przykładu podam, że ja przy wsadzie z diesla jadąc 120 licznikowe jechałem 100 rzeczywiście - prędkość zawyżona 3. Jak masz VAG'a wejdź w zegary (Instruments) i sprawdź jakie masz kodowanie i nr zegarów.
ges79 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2010 to mi się zaczeło wyświetlac po wymianie żarówek w zegarach ;(
dejf Opublikowano 26 Stycznia 2010 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Podepne sie pod temat - mam pytanie - do czego sluzy ta druga linia (wyswietlacz) nad wyswietlaczem od temperatury zewn.? Czy to jest tylko do aftomatów gdzie wyswietla sie aktualny bieg?
pablo_9 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Podepne sie pod temat - mam pytanie - do czego sluzy ta druga linia (wyswietlacz) nad wyswietlaczem od temperatury zewn.? Czy to jest tylko do aftomatów gdzie wyswietla sie aktualny bieg? dokładnie tak W automatach na górym pasku wyświetlane są biegi... potwierdzam tak to wylada u kolego SoMeS
barzaw81 Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 Witam wszystkich ma ten sam problem może jest troszke gorzej bo u mnie poza defem nic innego sie nie wyswietla
pablo_9 Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 Witam wszystkich ma ten sam problem może jest troszke gorzej bo u mnie poza defem nic innego sie nie wyswietla nic innego tzn. przebieg się nie wyświetla ?! jak masz możliwość to podłącz pod VAG'a, sprawdź błędy i zrób test zegarów.
szogun0 Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 Dobry elektronik jest w stanie ci pomóc.
Rekomendowane odpowiedzi