Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Dziwny komunikat na liczniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak ma odpowiedni sprzęt i wsady do liczników to powinien dać radę...

dla zainteresowanych umieszczam zdjęcie jak ten dEF się przedstawia :shocked:

a1becad18f150c7bmed.jpg

Opublikowano

dokładnie tak to wygląda :wallbash:[br]Dopisany: 03 Styczeń 2010, 12:58_________________________________________________

14LT6i.jpg

Opublikowano

...(ogólnie to wgrał mi najpierw wsad z diesla to miałem niezłe jaja z prędkością i obrotami bo były zawyżone ale później wgrał poprawny wsad i jest OK)

....pozwoliłem sobie zacytowac twoja tresc.

W czym problem..otoz

Mam nowy program, od tego czasu gdy silnik sie zagrzeje na luzie obroty czasem dochodza nawet do 3 tys.

Jeszcze jeden mankament - Wczesnie zbierał mi sie od 3 tys. (Ogien!) Teraz powiedzmy ze od 4 tys.

Czy jest opcja ze mam program od diesla.

Wczesniej nie miałem z obrotami problemu.

Dz za info pozdrawiam

Opublikowano

Hmm... możliwe, że masz wgrany nieodpowiedni wsad...

najlepiej sprawdzić to na kilka sposobów:

1. Wejdź na kody klimatronika i na kanale 28 (prędkość obrotowa silnika) porównaj to co na klimatroniku z tym co masz na zegarach, dla zobrazowania podam, że ja jak odpalałem silnik po nocy czyli załączało się ssanie to miałem przy wsadzie z diesla 1500RMP (gdzie ogólnie było ok.1100RMP)

2. Wejdź na kody klimatronika i na kanale 17 (rzeczywista prędkość auta) porównaj to co na klimatroniku z tym co na zegarach (równica powinna być nie wielka) dla przykładu podam, że ja przy wsadzie z diesla jadąc 120 licznikowe jechałem 100 rzeczywiście - prędkość zawyżona

3. Jak masz VAG'a wejdź w zegary (Instruments) i sprawdź jakie masz kodowanie i nr zegarów.

Opublikowano

Podepne sie pod temat - mam pytanie - do czego sluzy ta druga linia (wyswietlacz) nad wyswietlaczem od temperatury zewn.? Czy to jest tylko do aftomatów gdzie wyswietla sie aktualny bieg?

Opublikowano

raczej tak

Opublikowano

Podepne sie pod temat - mam pytanie - do czego sluzy ta druga linia (wyswietlacz) nad wyswietlaczem od temperatury zewn.? Czy to jest tylko do aftomatów gdzie wyswietla sie aktualny bieg?

dokładnie tak

W automatach na górym pasku wyświetlane są biegi...

potwierdzam :good: tak to wylada u kolego SoMeS

44c604413ee1f194m.jpg

Opublikowano

Witam wszystkich ma ten sam problem może jest troszke gorzej bo u mnie poza defem nic innego sie nie wyswietla :(

nic innego tzn. przebieg się nie wyświetla ?!

jak masz możliwość to podłącz pod VAG'a, sprawdź błędy i zrób test zegarów.

Opublikowano

Dobry elektronik jest w stanie ci pomóc.