arek1971 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Witam wszystkich mam problem tego typu do jakiegoś czasu w czasie jazdy zapala się kontrolka ciśnienia oleju stan oleju jest .Z góry dziękuję za informację!!!!!
sołtys85 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Trzeba sprawdzić ciśnienie pompy oleju i czujnik i wszystko bedzie jasne. Kiedy zapala sie kontrolka? Na niskich obrotach i po przygazowaniu gasnie? Czy losowa zapala sie i gaśnie?
Galec Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Witaj ja u siebie miałem to samo poczytaj mój post u mnie winny był zawór przelewowy w pompie i niestety przed samymi świętami musiałem całą pompę wymieniać ;( ale problemem może być padnięty czujnik albo zabrudzony smok http://www.a4-klub.pl/smf/b5_anb_zapalajaca_sie_lampka_braku_cisnienia_oleju-t107046.0.html Pozdrawiam
Pucek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 niestety jak zauważyłem w 1.8T nagminny problem to kontrolka ciśnienia oleju, koniecznie sprawdź ciśnienie, wiesz co się stanie jak "go" nie będzie...? czujnik to małe piwko, najpierw ciśnienie! poszukaj na forum jakie wartości w jakim zakresie obrotów powinny być, to naprawdę bardzo ważne
arek1971 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2010 dzięki za informację przydała się. to tylko czujnik ciśnienia oleju. pozdrawiam!!!
Rekomendowane odpowiedzi