Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Intercooler od A6 2,5 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

tukan2000

ale w jakiej budzie B5 nie ma ale B6 ???

Opublikowano

jeden, jeden.... w A4 2.5tdi jest jeden mały kulerek w nadkolu

Opublikowano

W b5 i w B6
Opublikowano

To by bylo sprzeczne z tymi rysunkami , które wkleiłeś w swoim poście tego tematu na pierwszej stronie.

BTW, wczoraj patrzyłem u mnie w 2,5 tdi są 2 coolerki, 1 z prawej i 2 z lewej.

Opublikowano
To by bylo sprzeczne z tymi rysunkami , które wkleiłeś w swoim poście tego tematu na pierwszej stronie.

a widzisz... teraz pisałem o B6 z silnikiem BDG (zresztą i AKE ma jeden, tam był opisany 2.5TDI taki jak jest w temacie (czyli od A6)

Zmodyfikuje pierwszego posta, bo moze wprawadzac w błąd[br]Dopisany: 30 Maj 2007, 16:33 _________________________________________________a nie, cos mi się miesza :grin:

Opublikowano
  • Autor

to dziwne co mówicie A4 B6 2,5 TDI wystarczy jeden coolerek gdy w tym samym cilniku ale A6 C5 już jest sporej wielkości FMIC ??

Opublikowano

w A6 starym mamy fmic,w b6 zawsze 2xsmic.

a tak pozatym te wasze fmic nie maja czasem za maly boczków?

Opublikowano

wyjdzie w praniu - zobaczymy jak będą chłodzić - boczki po 4,5 cm na strone

Opublikowano
  • Autor

ctv

to da się wcisnąć do B6 FMIC z C5 ??

Opublikowano

trzebaby wybulić jakieś 2 kafle :wink::tongue:

Opublikowano
to da się wcisnąć do B6 FMIC z C5

alvaro, przecież juz na pierwszych stronach pisaliśmy, że to nie ma sensu...

Lepiej zrobić customowy FMIC za 2000zł.

I tak najwięcej kasy pochłonie przeróbka. Z tego co widziałem, do A4B6 nie wciśniesz fmica z A6.

Choć to tylko było oglądane (na oko).

Moooże by się zmieściło coś w prawe nadkole, ale coraz mniej w to wierzę (tak jak oglądałem wczoraj jak to wygląa przy zdjętym zderzaku :wink: ).

Opublikowano

chyba ciezko a raczej nie ma szans

Opublikowano
  • Autor

jak zwykle ctv wypowiedziałsię tak że nie wiadomo o co chodzi (komu odpowiada...) :evil:

Opublikowano

Alvaro jak będę miał okazje to puszcze ci fotke Adasia. Nic nie widać, żadnego rezania a FMIC ma i na hamowni tak jak pisałem podskoczyło od razu 8KM i kilkanaście Nm. Jak zdecydujesz się w końcu na ten krok to się odezwij.

Opublikowano
  • Autor

poziek czekam na fotki...

Opublikowano

Dzisiaj rano jadąc do pracy, pomierzyłem sobie temperaturkę w dolocie. Mierzone było w godzinach 6:30-7:00,

myślałem, że będzie trochę więcej luzu i mocniej pocisnę. Temperatura początkowo na zewnątrz to około 18stopni C, potem przejeżdzałem przez las (16st), następnie wzrosło do 22-24 stopni.

Na pierwszym wykresie próbowałem wszystko załączyć, słabo wartości temperatury, ale za to ładnie widać wzrost temperatury w dolocie (czarna linia, tendencja). Wartości zmienne temp. w dolocie są kreślone kolorem granatowym.

Żółtym kolorem jest oznaczone ciśnienie w dolocie (ile pompowałem, hyhyhy), oś Y po prawej stronie.

Kolor różowy (yhm), to prędkość - oś Y po lewej stronie (do Sopotu jakoś jechałem, w Gdańsku widać więcej stałem - druga połówka)

Oś X to sekundy (2000 sekund, czyli około 33 minuty)

t1rt6.png

I jeszcze zależność temperatury w dolocie od ciśnienia (w dolocie, czyli jak cisnąłem):

t2pq9.png

Opublikowano
Dzisiaj rano jadąc do pracy, pomierzyłem sobie temperaturkę w dolocie

jak można zmierzyć temp. w dolocie??

Opublikowano
Dzisiaj rano jadąc do pracy, pomierzyłem sobie temperaturkę w dolocie

jak można zmierzyć temp. w dolocie??

jest to w wielu grupach (001, 007 itd), najczęściej używa się 007. Mowa o dizlu oczywiście.

Do ściągniecia csv z moimi logami (006,007,011):

http://ultrashare.net/hosting/fl/1da303ced6

EDIT, sorki... intake temp to 007, pokićkało mi się z temperaturą płynu chłodzącego.

Fajnie jakby jeszcze jakiś koralgol z AWXem zrobił coś takiego, może przesłać do mnie 007 i 011, ja to już obrobię...

Opublikowano

Alvaro widzę, że idziesz cos za ciosem :-) i bardzo dobrze... Jeżeli w takim razie planujesz większe turbo skoncentruj sie na założeniu coolera z przodu. Jeden z przodu jest lepiej usytuowany, będzie powierzchnią i grubością rdzenia większy.. generalnie będzie miał większą wydajność. Przy zakupie coolerka pamietaj że ważna jest takze jego grubość (kup taki 6-8cm grubości)Pozdrawiam.

Opublikowano

Mam A6 2.5 TDI i jest tam jeden "duży" IC pomiędzy chłodnicami. Powyżej 25*C jednak nie daje już rady moim 185 PS

uzupełnij profil