aju Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Panowie wydumałem sobie mały projekt tylko nie wiem czy to będzie działać, w sensie czy jak będę kręcił pokrętłem volume to będzie różnica w głośności w głośnikach żeby nie pisać za dużo rozrysowałem to, tak będzie chyba najwygodniej zrozumieć co chcę zrobić No i jeśli będzie działał to czy warto robić taki zestaw dla słuchania normalnie muzyki i radia FM wzmacniacz - BLAUPUNKT GTA 470 gośniki - 4x HERTZ DSK 130 + maty w drzwi
mariuszsmietana Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 regulacja glosnosci bedzie dzialac napewno, ale co do samego zestawu to najlepiej gdy wypowiedza sie fachowcy
aju Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2010 no to panowie nie wstydzcie sie krytykowac bo to ma sie zmiescic w tys zl
krzysaudi Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Głośniki dobre . Tyle ze nie lepiej zrobic na glosnikach 16 ?? I tak bedziesz wygluszać drzwi . Ja lada moment jak zejda sniegi robie u siebie na 16 drzwi przód . Pozdrawiam.
aju Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2010 Nie chcę się bawić w przeróbki, chce odkręcić stare i po prostu przykręcić nowe
Michał Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Nie chcę się bawić w przeróbki, chce odkręcić stare i po prostu przykręcić nowe to w takim wypadku maty nie mają sensu wygłuszanie drzwi matami a później "zamykanie" ich otworów konstrukcyjnych (również matami, ale nieco sztywniejszymi) ma na celu stworzenie głośnikowi jak najlepszego środowiska pracy, przybliżonego konstrukcyjnie do kolumny głośnikowej jaką masz w domu. zauważ że w takim rozwiązaniu (fotka pożyczona od kolegi Dżejms) wnętrze drzwi spełnia właśnie rolę kolumny i ciśnienia po obu stronach membrany głośnika znacząco się różnią, wtedy głośnik jakoś zagra
aju Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2010 nie no mam to okleję, na pewno nie zaszkodzi
Michał Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 a chcesz przykręcić głośniki do boczków jak w oryginale czy dystans i do ramy drzwi?
Nowak_zg Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 aju w przednie drzwi jak sie postarasz i znajdziesz w miare plaski glosnik 165mm to upchasz go na dystansie zagra duzo lepiej to po 1. po 2. pamietaj o kablach ... dobre kable tez sie przydaja o czym wielu zapomina ale w sumie skoro chcesz sie zmiescic w 1tys pln ... to omin punkt 2
aju Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2010 Pawełku, same dobre kable to kilka stówek na razie pieniądze potrzebne mi są na co innego a ja i tak głownie radia słucham, nie potrzebuje niczego specjalnego[br]Dopisany: 04 Styczeń 2010, 21:43_________________________________________________Panowie jakie głośniki pasują plug i play? jaki rozmiar bo dziś po po rozmowie ze sprzedawcą nie wiem czy w końcu 13cm pasują
Rekomendowane odpowiedzi