mpg84 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2010 320 zł wymiana oleju nowy filtr oleju spawanie miski uszczelka miski
duluki Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Mój ADR jak jest zimny to chodzi też jak diesel i jak by miał dziurawy tłumik dopiero jak się rozgrzeje wszystko jest ok .Te silniki chyba tak mają
Labiel Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Mój ADR jak jest zimny to chodzi też jak diesel No raczej to nie jest normalne. Mój jak postoi całą noc na zimnie to przez jakieś 2-3 sekundy po odpaleniu chodzi głośno, zanim wszędzie olej nie dopłynie. Później cichnie, i tak być powinno. Jeśli twój chodzi jak diesel do momentu nagrzania to raczej masz coś nie tak z układem smarowania (zły olej, słabe ciśnienie, słabe "szklanki" itp).
tymonA4 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 albo wydech a dokładnie plecionka tak sie może dziać
zaku2_88 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Witam Ja też mam taki problem i nawet poduchy wymienione pod silnikiem i nic to nie dało. Myślisz, że plecionka może być powodem takiego buczenia bądź drżenia auta przy wchodzeniu na obroty?
tymonA4 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Opublikowano 18 Stycznia 2010 przez plecionkę na pewno buczy puki się nie zagrzeje co do drgań nie wiem może sie dławić
zaku2_88 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Jakiś czas temu kupiłem niby oryginalny tłumik końcowy do audi i tak też wyglądał po czym go zamontowałem w autku i co się okazało, że troszkę nie pasuje długość rury (niewiele),żeby połączyć go do środkowego tłumika i musiałem troche je do siebie przyciąnąć i się udało. Tyle, że teraz ten końcowy ma strasznie wyciągnięty wieszak(tak że rura prawie dotyka belki) czyli wychodzi na to jakby całoć się trzymała tylko na końcowym tłumiku. Czy to może być przyczyną jakiś drgań albo buczenia?
tymonA4 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Opublikowano 18 Stycznia 2010 za próbowałeś nim sam poruszać słychać coś
zaku2_88 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 No właśnie nie, bo nie mam dostępu do kanału. Próbowałem tylko na lewarku lekko podnieść układ wydechowy w okolicy środkowego tłumika ale to nic nie dało. Obawiam się, że to dwu mas ;(
Rekomendowane odpowiedzi