kaczmar13 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 może ktoś z Was będzie wiedział... Jak jest sterowany centralny w B5, konkretnie chodzi mi o to co ma wpływ na zaryglowanie wszystkich drzwi po wciśnięciu rygla w drzwiach kierowcy. W poprzedniej B5, którą miałem, wszystko się w ten sposób zamykało i otwierało po pociągnięciu za klamkę w drzwiach kierowcy. W obecnej, nic się nie dzieje, wciskam rygiel i nic. Pytanie czy steruje klamka, tak jak w VW czy odpowiedzialny jest za to moduł komfortu ?
_Solar_ Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 za zamykanie wszystkich drzwi odpowiada pompka centralnego...masz może przy klamce od otwierana drzwi w srodku taki guzik do zamykania/otwierania drzwi od środka...zamyka Ci sie auto normalnie z kluczyka/pilota ??
Gwerty Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 za blokowanie odpowiada pompka i to w niej jest moduł komfortu. jesli ci zemek normalnie dziala z pilota. to moze masz cos zrąbane w mikro wlacznikach przy klamce.
kaczmar13 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2010 Przełącznika przy klamce wewnetrznejnie mam, zamek mam sterowany z pilota i działa, z kluczyka też, ale nie rygluje od środka, wydaje mi się że poowinien, a że tego nie robi to stawiał bym na uszkodzenie zamka od strony kierowcy....tylko pytanie czy to on steruje resztą
domjenick Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 z pilota i działa, z kluczyka też, ale nie rygluje od środka ja mysle,ze jest cos na stykach od tego "cycka",ruch nim,podaje sygnal do pompki,ale,czy on steruje resztą? nie wydaje mi sie,bo przeciez mozna otwierac wszystkie zamki od bagaznika,czy drzwi pasazera,to ma znaczenie w przypadku calkowitego rozladowania AKU od srodka zamykasz wszystkie drzwi,ale zamek od kierowcy zamkniesz od zewnatrz-wyjatkiem są "angliki" te mozna zamknąć w takiej sytuacji od strony pasazera,czyli z lewej strony-tak mialem w B5
Rekomendowane odpowiedzi