Grzegorz76 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Witam. Mam pytanie, w którym miejscu układ łapie powietrze żeby zastąpić wypalone paliwo? To zadanie zaworka przy filtrze paliwa czy gdzieś indziej? Może zaistnieć taka sytuacja, że gdzieś się coś zapchało i nie ma wymiany paliwa na powietrze, może to być przyczyną braku ciśnienia paliwa w układzie wtryskowym? Pozdrawiam.
kubson Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 zna ktoś odpowiedz na to pytanie ? :gwizdanie:
Grzegorz76 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2010 Ja już wiem. Odpowietrzenie, czyli zastępowanie paliwa powietrzem odbywa się przy zbiorniku paliwa, są tam dwie rury odpowietrzające idące do zborniczka wyrównawczego. Dwie, ponieważ (tak mi się wydaje) zbiornik jest dwukomorowy. Jest tam jeszcze jakiś zawór napowietrzający. Zaworek przy filtrze ma za zadanie, (tak mi się wydaje) - odpowietrzanie filtra i zapobieganie cofania się powietrza ze zbiornika w kierunku pompy. Dołączam rysunek.
Rekomendowane odpowiedzi