Rako Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Witam wszystkich Mam nastepujacy problem w mojej niuni. Otóż od jakiegoś czasu nie działaja mi spryskiwacze na przednią szybe. Myślałem z początku że coś zamarzło...ale autko stoi w garazu a tam stosunkowo ciepło więc powinny jakby co odmarznąć. Płyn wlany zimowy na -20 nie zadny tescowy czy coś z tych rzeczy. Gdy chce włączyć spryski to słychac jak pompka działa ale nie podaje plynu.....;/ (czyżby pompka sie skończyła?) ale przeciez ją słychac. Myślałem o bezpieczniku....ale znowu jesli przylozmy bylby to bezpiecznik no to chyba bym nie słyszał pompki. Jakieś sugestie?? pozdro
Bieniek Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Odepnij dysze te co w masce sa i sprawdz droznosc w kolanku zaraz za dysza.
Koczis Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 A płyn Ci nie ucieka, może gdzieś wężyk się zsunął lub jest zagięty?
Rako Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2010 no własnie ze plyn nie wycieka....pilowalem z jakies pare minut odjechalem zobaczyc czy niema plamy i nic nie bylo zreszta zbiorniczek pelen. A te całe dysze to łatwo się ściąga??
Bieniek Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Latwo.Zlap i pociagnij.Odlacz od wezyka i zobacz droznosc wezyka na kolanku.U mnie tam byl zator.
Rako Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2010 Ok jutro z rana sprawdze. A jest taka opcja zeby pompka sie skonczyla?? skoro ja slychac??
Gość elvis80 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 kolego wężyk rozłącz i pod BP podjedź i weź kompresor na stacji przedmuchaj przewód i powinno byc oki.... mialem tak w MONDEO kiedyś syf się dostanie jakiś z dna zbiorniczka i zapycha dysze lub wężyk ot co.......... [br]Dopisany: 07 Styczeń 2010, 22:31_________________________________________________oczywiście to pierwsza sprawa jeśli chodzi o drożność tego układu.... więc zacznij od tego
_Solar_ Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 weż jakaś szpilkę bądz igłe i włoż w dysze spryskiwaczy moze jest zapchana.U mnie taki zabieg pomogł jak jedna strona nie działała
Gość elvis80 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 jeszcze bardziej zasyfisz w ten sposób przewód bądź dysze - powtarzam ściagnij i powietrzem z kompresora kilka atmosfer załatwi sprawę
_Solar_ Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 elvis80 a czemu tak stwierdzasz ze jeszcze bardziej sie zasyfi dyszę
Gość elvis80 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 bo wwalisz to do środka....zamiast na zew wydmuchać....
_Solar_ Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 bo wwalisz to do środka....zamiast na zew wydmuchać.... zgadzam sie ale mozna równiez sciagnąc przewody włożyć w dysze igłę/szpilke i powietrzem w dysze kierowac , Wtedy syf tez wyleci
Rako Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2010 Spoko. Zawiozlem do kumpla dzisiaj niunie, powiedział na wstepie ze wlasnie na poczatku zajmie sie dyszami a pozniej bedzie szukal glebiej. Jak cos bede wiedzial to napewno napisze i temat sie rozwiąże [br]Dopisany: 08 Styczeń 2010, 10:55_________________________________________________No siema wszystkim. Problemik rozwiązany Okazało sie że pompka ok Poprostu zamarzły mi wężyki Wszystko śmiga Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi