Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Zapytajcie się Ola czy nie ma problemu z ori navi ?? :wink4:

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zapytajcie się Ola czy nie ma problemu z ori navi ?? :wink4:

no wlasnie... a kradzione to nie jest. moglbym dac kase w serwisie pewnie ale jak mam szanse zrobic cos samemu to juz taki jwstem ze powalcze.

ale ciagle nie moge stwierdzic czy dziala bo moja NAVI pyta o PIN i nie reaguje na guziki. nie moge opuscic ekranu zeby zmienic plyty ... :wallbash: :wallbash:

a co do kradzionych RNSe , niestety pierwszy lepszy elektronik zdejmie ten kodzik za kilkadziesiat zlotych , wiec jest to raczej komplikacja zycia niz realna ochrona przed kradzieza...

Opublikowano
  • Autor

Nagrałem ten obraz na płytę i zapakowałem do navi. Nie jest to płyta podająca kod. Jest to update 0670 z tym że po wejściu w ukryte menu jako wersję softu pokazuje X _ _ _. Mam nadzieję że nie jest to soft do RNSów "2" i źe ch... mi nie strzelił mojej navi hehe. Jutro a w zasadzie już dzisiaj przelecę się autem na wł navi to sprawdzę. Zmian w navi nie zauważyłem...

zdjcie002e.th.jpg

Opublikowano

Alvaro... Ale wlasnie z tego co czytalem to ma byc wlasnie update, a sprawdziles czy zmienil Ci sie numer seryjny navi? Mozesz sprawdzic z naklejka na nawi?

Jezeli sie zmienil to cztery ostatnie numery seriala to wlasnie PIN. On níe wyciaga jakos osobno kodu, po prostu zmienia serial i kod ...

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzę później i dam znać - myślałem że wyskoczy Screen z numerem seryjnym i wówczas 4 ostatnie będą cyframi pinu...

Opublikowano

nie, podrzuce gdzies linka do strony gdzie sprzedaja ten soft.

to generalnie polega tylko na tym ze jak odpalasz navi i masz ekran pytajacy o PIN to zawsze na dole wyswietla serial number. czyli zawsze masz pod reka PIN bo przepisujesz ostatnie czery cyferki.

mam tez inny plik, z innego zrodla z niby tym samym ale nie moge hasla do niego trafic.

wyczytalem tez ze w nowszych firmwareach moze byc problem z wlozeniem plyty (czyli tak jak ja mam) i gdzies pojawila sie watpliwosc czy wogle bedzie dzialac z jakims nowym softem.

zastanawiam sie czy uda mi sie zrobic downgrade jak mam navi pytajaca o PIN.??

czy uda mi sie podlaczyc VAGiem i wymusisc otwarcie ekranu? i wyjecie plyty./.. bede testowal w poniedzialek pewnie...

no i daj znac czy Ci navi dobrze dziala po tym :kox: :kox: bo Ty msaz pewnie w zapasie a jak mi sie skopci to bede zly heheheheh :polew:

a nie skasowalo CI sdsa ? czy nie miales wczesniej wgranego sw 660 ?

poza tym z tego co widzialem to sa juz mapy na 2010, na razie tylko DVD1 ale tam wersja softu tez jest 670 :) wiec znowu trzebabedzie wymusic update bo dzieki tej plytce do kodu nawi juz nie zobaczy aktyalizacji na nowej plycie...

----------

o a tu masz strone gdzie sprzedawali ta plyte....

http://www.codecard.lt/car-radio/audi-aisin-navigation-rns-e-unlock-cd/prod_392.html

-- hehe sie z Mikim zgralismy w czasie widze:

z tej strony jest najciekawsze zdanie:

Problems reported: on some SW versions is impossible open screen to insert unlock CD, in this case you must do it mechanically. Also this CD works only one time for the same navigation - check maybe serial number last 4 digits is navigation security code? Not work on some very new SW versions and some USA models - but it's very rare in practice

co to znaczy otworzyc ekran mechanicznie?? na sile? chyba sie cos urwie???

Opublikowano

poza tym z tego co widzialem to sa juz mapy na 2010, na razie tylko DVD1 ale tam wersja softu tez jest 670 :) wiec znowu trzebabedzie wymusic update bo dzieki tej plytce do kodu nawi juz nie zobaczy aktyalizacji na nowej plycie...

Na nowej mapie 2010 jest tylko update do najnowszych RNSów, a do starszych pozostaje dalej ten sam FW 0650 ;)

Opublikowano

No tak ale jesli zmodyfikujemy w pliku index.txt linijke dotyczaca wersji SW

SOFIDX:0670

na wyzsza to powinno zadzialac?

Opublikowano

Zamontowalem dzis DVD do auta.

Juz sie ciesze jak dziecko, chcialem wszystko do kupy skrecac i tu problem :confused4:

Allegrowicz mobilem wyslal mi adapter bez mozliwosci sterowania z poziomu navi :wallbash: ( wysle mi nowy we wtorek ) a w dvd phonocar nie dziala pilot ;( To jest pech...

Mniejsza o to.

Mam tylko jedno pytanie. Mobilem moiwl, ze przysle mi adapter zdodatkowym kablem remote. Pod co trzeba go podlaczyc aby z navi mozna bylo sterowac DVD?

Opublikowano

ja mam dvd phonocar i dziala pilot bez problemu.A ten kabel co dostaniesz bedzie mial wtyczke zakonczona takim wtykiem jak do sluchawek i bedziesz musial go podlaczyc z tylu dvd

Opublikowano

Gdy już dostaniesz ten adapter z możliwością sterowania z RNS musisz kupić przejściówkę tego typu: http://www.allegro.pl/item842964587_rozgaleznik_jack_wt_3_5_st_2_x_gn_3_5_st_gold.html

by móc korzystać ze sterowania z RNS i ze sterowania pilotem.

Opublikowano

Gdy już dostaniesz ten adapter z możliwością sterowania z RNS musisz kupić przejściówkę tego typu: http://www.allegro.pl/item842964587_rozgaleznik_jack_wt_3_5_st_2_x_gn_3_5_st_gold.html

by móc korzystać ze sterowania z RNS i ze sterowania pilotem.

No tak jest na pewno "fachowo". Ale żaden problem samemu zlutować sobie przejściówkę ze starych słuchawek od walkmana.

Opublikowano

ja nie mam tej przejsciowki i pilot dziala bez problemu

Opublikowano

ja nie mam tej przejsciowki i pilot dziala bez problemu

A masz sterowanie DVD z poziomu RNS-E?

Opublikowano
  • Autor

Pisałem już do Ola. Soft nie uszkadza navi. Podaje PIN - 4 ostatnie cyfry zmienionego SNu to PIN. Z ciekawości niech ktoś przed użyciem spisze SN który jest u dołu ekranu na którym wpisuje się PIN i porówna z tym SNem który jest po załadowaniu tego softu... Zrobił bym to sam w navi którą chcę sprzedać ale tam mam PL menu i nie chcę go usuwać...[br]Dopisany: 03 Styczeń 2010, 22:26_________________________________________________OLO a w Twoim przypadku zrobiłbym najpierw Hard Reset , może pomoże hehe :wink4:

Opublikowano

yy pisałeś do mnie? sprawdzilem wszystkie komórki i PW i maila, nawet skrzynke pocztowa sprawdzilem i pusto :gwizdanie: :wink4:

hardreseta juz probowalem. nic sie nie zmienia. tam w opsiie ktory zacytowalem wcze4sniej wspominaja ze moze byc z tym problem w nowyszych softach. tak z ciekawosci, alvaro jaki miales soft przed uzyciem plyty? 650 czy 660

?

Opublikowano
  • Autor

650 navi z końcówki 2007 roku

Opublikowano

no wlasnie boje sie ze nie zadziala mi na sds czyli 660 ...

jade testowac...

[br]Dopisany: 04 Styczeń 2010, 12:15_________________________________________________Z oporami ale zadzialalo! Navi odblokowana...

Opublikowano
  • Autor

Z oporami tzn za pierwszym razem dało się wpisać tylko dwie cyfry pinu i wyskoczyło że PIN nie poprawny ? Bo u mnie tak było... :mysli: