Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Co zamiast katalizatora do 1.8 T?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z kwasówki to one nie są. :)

Jak zespawasz kwasówkę z czarną stalą (nazwijmy ją zwykłą :) ) to będzie korodowała jak ta druga. Tak samo jak się nie odkwasi spawów w nierdzewce to korodują.

Opublikowano

Z kwasówki to one nie są. :)

Jak zespawasz kwasówkę z czarną stalą (nazwijmy ją zwykłą :) ) to będzie korodowała jak ta druga. Tak samo jak się nie odkwasi spawów w nierdzewce to korodują.

ciekawi mnie tylko z czego wlasnie sa i czy bedzie rdzewiec przy polaczeniu z kwasowka bo dzieki nim mozna troche kasy zaoszczedzic jesli sie samemu robic DP. zwykla stal to napewno nie jest. nie wiem czy to czasem nie jest jakis stop miedzi :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Dryniłem i jest to rura alumniniowa. Z kwasówki rowniez nie ma probleu,

tylko cena bedzie trochu wyzsza,pipe pewnie tez potrafi zrobic :naughty:

Opublikowano

Dryniłem i jest to rura alumniniowa. Z kwasówki rowniez nie ma probleu,

tylko cena bedzie trochu wyzsza,pipe pewnie tez potrafi zrobic :naughty:

ja drugi raz migomat mialem w rekach i zrobilem wiec nie jest to jakis mega wyczyn dla kogos kto spawa zawodowo.

jaka cena z kwasowki?? flansze z czego ci zrobi??

Opublikowano

całośc musisz zrobic z nierdzwki

flansze w ori kacie tez sa z nierdzewki i najlepiej je wykorzystac

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli nie masz dostepu do gumowki i spawarki, jedziesz do gosciu od tlumikow.

Wykrecaja kata, gumowka odcinaja pol obudowy, wywalaja wklad, wsadzaja tam rure (zwykla, nie musi byc nierdzewna, szkoda kasy, jak bedize w obudowie kata), dobrze spawaja zeby bylo szczelne, spawaja calosc do kupy, przykrecaja i zrobione. Masz obudowe kata dla faceta ze stacji diagnostycznej a dla siebie masz rure w srodku tej obudowy. Gwarantuje, ze woz po tym zabiegu odzyje. Nie mysl o zadnych strumiennicach...

Kwasowki tez nie ma sensu pakowac, chyba ze caly wydech robisz.

Pozniej poczekaj az na allegro pojawi sie uzywany, dedykowany tlumik koncowy remusa do 1.8T i bedziesz miec piekny dzwiek. :good:

Nie ma co sie pieprzyc w jakies odcinanie flansz itp. lepiej miec widoczna obudowe bo efekt jest taki sam.

Opublikowano

nie takie wszystko piekne ladne jak mowisz. ja jak chcialem zeby u mnie zrobili to wygladalo to tak:

Dzwonie do pana i mowie ze potrzebuje wywalic katalizator w A4. Pan odpowiada ze nie ma problemu. Mowie ze kat jest z boku. Polowa juz przez telefon mowila ze sie nie da. Druga polowa ze nie ma problemu. Przyjezdzaj. Na miejscu sie okazywalo ze nie maja rurki 70mm. i tak bylo w 9 zakladach tlumikarskich :blink: wszyscy mnie wysylali tam gdzie tiry robia.

wiec z tymi tlumikarzami bylbym ostrozny :wink4:

Opublikowano

Potrzebne ci jest to na zdjęciu po prawej

dsc00079o.th.jpg

Opublikowano

Hmmm No nie wiem, ja pojechalem do takiego zakladu gdzie mi to zrobili bez problemu :) Nie mówie o zakładzie "u Heńka" tylko o porzadnym zakladzie.

Zreszta tam i tak trzeba zakladac redukcje bo jedna z flansz ma mniejsza srednice niz druga (nie pamietam czy od strony silnika czy srodkowego tlumika)

Jedynym problemem przy tej calej operacji moze byc odkrecenie katalizatora, u mnie odkrecali 3 godziny...

Opublikowano

ja w swojej poprzedniej a4 wyciągnąłem kata i po prostu wybiłem środek (czyli całą ceramikę bo była już przypchana) i spowrotem założem, efekt był taki że turbina się tak nie grzała i była lepiej słyszalna :>

Opublikowano

efekt był taki że turbina się tak nie grzała i była lepiej słyszalna :>

dodaj ze pieknie ci "dzwoni" jak puszczasz noge z gazu :wink4: