Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade systemu PDC (Parktronic) - czujniki z przodu oraz zdalne załączanie w A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, tomack25 napisał:

tak mam anglika, po stronie pasażera?

no i wszystko jasne... tak, jak Banan pisze - po drugiej stronie.

Opublikowano
4 minuty temu, Banan napisał:

No bo wtyki na słupkach i wiązka podłogi nie są w Angolu zamienione stronami jeżeli dobrze pamiętam

sprawdziłem po stronie pasażera, jest zielona 17-pin kostka i w 9 pinie jest biało niebieski kabel, to ten ? 

Opublikowano

TAK

Opublikowano
2 minuty temu, kaju napisał:

TAK

dzięki wielkie za pomoc, Pozdrawiam, Wesołych Świąt

Opublikowano
dzięki wielkie za pomoc, Pozdrawiam, Wesołych Świąt

ruszyło?
Opublikowano

Nie miałem wtedy czasu juz ciagnąć kabel na stronę pasażera, poskładałem wszystko i okazało się ze działa bez tego kabelka. Czyli w Audi B7 i w moim przypadku ze sterownikiem z B6 nie trzeba podłączać kabelka speed signal, niewiem jak ma się sprawa z kabelkiem od wstecznego bo mam podłączony u siebie. Po przekroczeniu 15 km system automatycznie się wyłącza. Dziękuje za pomoc

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

czyli B7 wysyła ten sygnał po CANie nawet do sterownika B6. warto byłoby zaktualizować to info w pierwszym poście :good:

Opublikowano

W drugą stronę NIESTETY, JUŻ nie do końca działa poprawnie. bo pomimo rozpoznawania wpięcia haka, PDC dalej działa.

Moduł haka i PDC z B7 auto B6

Opublikowano

szuka wartości w protokole can...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy pdc z przodu załącza sie ponizej 15 km/h (tak mają nowe auta) czy tylko po wrzuceniu wstecznego lub przyciskiem?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Przycisk.
Na logikę. Każdy korek doprowadziłby nas do szału. Jakby co każde podciągnięcie piskało[emoji35]
Włączenie biegu wstecznego automatycznie załącza również przednie czujniki.
Więc to rozwiązanie jest najlepsze moim zdaniem b

Opublikowano

To co opisuję jest w nowej octavii i dziala bardzo dobrze. W korku sie nie załącza, chyba że za blisko podjedziesz. Tu pozostaje klikanie. Swoją drogą zrobiłem wyciszenie radia podpięte pod diodę przycisku. Wystarczy mały przekaźnik zamontować na 12v.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To ciekawy jestem czy jest mniejsza czułość/odległość, przy której reaguje przedni czujnik, czy taka sama jak w b6/b7.
Czy też inaczej rozwiązali postrzeganie przeszkody.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 11.01.2010 o 19:19, Bart-S napisał:

PDC_wiazkakabiny.jpg

Czy dobrze ze schematu czytam, że włącznik PDC może działać jak zwykły przełącznik on/off?

Opublikowano

Włącznik poddaje masę na PIN 4 sterownika, uruchamiając czujniki i diagnostykę układu.
To nie jest zwykły przełącznik.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czujniki z przodu działają mi w dość dziwny sposób. Gdy dojeżdżam do przeszkody PDC bardzo szybko zaczyna piszczeć na stałe mimo że jest jeszcze spora odległość, gdy dojeżdżam dalej stałe piszczenie znowu zamienia się w bardzo szybkie pikanie aż do momentu gdy znowu zaczyna piszczeć na stałe. Wtedy już wiadomo że jestem dosłownie przy przeszkodzie.  Wychodzi na to jakby czujniki przy pewnej odległości świrowały i widziały przez chwilę przeszkodę zbyt blisko.

Poziomów informowania o przeszkodzie jest chyba 5 lub 6. Jeśli za 1 uznać piszczenie na stałe bo przeszkoda jest tuż przy zderzaku a za 6 pikanie bardzo rzadzko bo przeszkoda jest daleko, to świrowanie czujników jest na pozycji nr 3, gdzie powinien pikać w miarę szybko ale na pewno nie na stałe.

Nie widziałem opcji kalibracji czujników, może to kwestia zbyt grubego malowania? Dziwne żeby wszystkie czujniki oszukiwały tak samo.

Opublikowano

A Vag-u sprawdzałeś odległości na czujnikach?
Każdy z osobna pokazuje od 255cm w dół.

Opublikowano
  • Autor

Zdarza się że są zużyte i świrują - sprawdź wskazania odległości od przeszkody oraz czas reakcji poszczególnych sensorów na froncie...

Opublikowano

okazało się że jeden pomimo że udawał sprawny, to nie reagował na przeszkodzę - jego czas reakcji skał pomiędzy 1 a 2,5 ms.

Inne działają, chociaż kolejny ma czas reakcji ok 3 ms, podczas gdy inne ocylują w okolicach 1ms. Wymienie dwa czujniki, zobaczymy jaki będzie efekt

Edytowane przez bobikos

Opublikowano
  • Autor
Dnia 28.08.2017 o 13:34, bobikos napisał:

okazało się że jeden pomimo że udawał sprawny, to nie reagował na przeszkodzę - jego czas reakcji skał pomiędzy 1 a 2,5 ms.

Inne działają, chociaż kolejny ma czas reakcji ok 3 ms, podczas gdy inne ocylują w okolicach 1ms. Wymienie dwa czujniki, zobaczymy jaki będzie efekt

Prawidłowo powinny reagować właśnie w okolicach 1ms.